Súly alapján válassz citromot: ez eldönti, mennyire jó minőségű
Minél könnyebb egy citrom, annál jobb? Vagy nehezebbet érdemes választani? Fontos, hogy kézbe vedd, és megbecsüld, ha kiváló minőségűt szeretnél.

Nyereményjáték

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

összesen 6 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Minden idők leghülyébb sminktrendjei, amiket ne próbálj ki soha az életben »

Így tisztítsd és ápold a velúrcsizmát, hogy sokáig újszerű maradjon »

Így hordd télen a nőies, élénk színeket: mindenki felfigyel rá, ha nem szürkében vagy! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A citrom hatékonyságát senki nem vonja kétségbe. Jó, ha van a háznál, mert antioxidánsként az egyik legerősebb immunrendszer-támogató, a konyhában az ízét és aromáját használják a háziasszonyok,  a háztartásban pedig remek hasznát lehet venni takarításnál is.

Az élénksárga mediterrán gyümölcs még mindig nem az olcsó kategóriába tartozik, ezért jó lenne belőle minél jobb minőséget vásárolni. De hogyan lehet eldönteni, hogy melyik a legjobb választás?

Milyen a jó citrom?

A citromnál az a lényeg, hogy minél lédúsabb legyen, de még ne túl érett. A héja lehetőség szerint legyen bio, ha főzésre vagy sütésre szeretnéd használni, ha ugyanis nem az, számolni kell a lemoshatatlan vegyszermaradványokkal. Ne legyen fonnyadt és fakó sem, mert az általában elvékonyodott héjréteget jelent, és reszelésre sem alkalmas. Ha nem fényes a citrom héja, valószínűleg régóta tárolják már, és veszített a nedvességtartalmából, ezzel együtt a beltartalmából, vitaminjaiból és ásványi anyagaiból is.  

Erre figyelj vásárláskor!

Ha a méretéhez képest súlyosnak érzed a citromot, az jó jel, mert masszív és lédús gyümölcsöt jelent, amelyből sok értékes lé és rost kinyerhető. Az esztétikailag hibátlan, lakkszerűen csillogó déligyümölcs legtöbbször a hosszú szállítási idő miatti viaszos kezelés eredménye, és nem kizárólag a minőségé. Érdemes a citromot vásárláskor enyhén megnyomkodni, mert a túl kemény gyümölcs valószínűleg éretlen, és az összetapadt rostok miatt nem eléggé lédús. Ha sötétebb okkersárga árnyalatú a citrom, és puhának érzed, akkor a túlérés vagy rothadás határán van. Ez a fajta a citromprésben is csak szétfoszlik, és nem sok hasznát veszed.

Az illata finom ízt sejtet

A génkezelt és túltenyésztett citromnak szinte nem is érezni az illatát. Ha beleszagolsz a kezedben lévő gyümölcsbe, és az illata annyira illóolajszerűen fűszeres, hogy becsukott szemmel a mediterrán olasz citromligetek fűszeres hangulatát idézi, akkor az aromájában és a zamatában sem fogsz csalódni. Halványsárga, zöldes árnyalatú citromot ne vásárolj, és narancsszínbe fordulót se, mert az első még nem érett, a második meg már túlérett állapotban van. 

Blog.hu ajánló