Omlós narancsos kacsasült
Amennyiben a szárnyashús mellett voksolsz karácsonykor is, próbáld ki naranccsal és borral megbolondított kacsasültünket!

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt egy felejthetetlen talkshow-ra az ország Janka nénijével! (x)

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

összesen 7 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Csodásan ragyogó bőr ráncok és száraz foltok nélkül: narancsos arcpakolás házilag »

Gwen Stefani arca nemcsak a retustól olyan művi: szörnyű, mit tett magával a 48 éves énekesnő »

Egy nő a fejére műttette az Insta-filtert: mégsem lett sokkal szebb, mint volt »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a szárnyashúst részesíted előnyben, ám karácsonykor szeretnél egy kicsit kifinomultabb fogást tálalni, próbálkozz a kacsával. A hápogó állat húsa legalább annyira finom, mint a csirkéé, mégis más.

A narancsos kacsasült igazi ünnepi fogás, pláne akkor, ha egy kis vörösbor is társul hozzá. Vedd elő a szekrény mélyén rejtegetett cserépedényt, és készítsd elő a nagy sütés-főzésre.

Narancsos kacsasült

Hozzávalók:

  • 25 dkg rizs
  • 10 dkg kacsaháj
  • 3 narancs
  • 2 dkg mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl vörösbor
  • 1 pecsenyekacsa és a mája
  • kapribogyó
  • szegfűszeg
  • ízlés szerint cukor
  • őrölt bors

A májat mosd meg, és a kacsahájjal együtt, sóval és fokhagymával ízesítve süsd meg. A kacsát tisztítsd meg, mosd át, majd alaposan sózd be. Két narancs levét nyomd ki, héjukat reszeld le. A harmadik narancsot hámozd meg, szedd cikkekre, és vágd kisebb kockákra.

A cserépedényt áztasd be hideg vízbe. A rizst válogasd ki, és többször váltott vízben mosd át. A cserépedény aljába szórd bele a rizst, és sózd, borsozd ízlésed szerint. A kacsa belsejébe tegyél egy darab narancshéjat. A gyümölcs kinyomkodott levét, a reszelt narancshéjat, a mustárt és a vörösbort keverd össze, majd miután a kacsát rátetted a rizsre, locsold meg a szósszal.

A cserépedényre tedd rá a fedőt, és hideg sütőben kezd el sütni. Amikor a kacsa megpuhult, szedd ki, és mielőtt felszeletelnéd, pihentesd kicsit. A kacsadarabokat tedd tűzálló tálra, kend meg cukros vízzel, rakd mellé a narancskockákat, és annyi időre tedd sütőbe, míg szép pirosra pirulnak. Közben szórd meg kapribogyóval, és amikor piros, vedd ki a sütőből.

Cikkünk megírásában Boda Zoltánné 77 karácsonyi menü című könyve segített, mely az Szalay Kiadó gondozásában jelent meg.

Blog.hu ajánló