Isteni mákos bejgli: a klasszikus recept
Nincsen karácsony mákos bejgli nélkül, ezért, ha valami igazán finomat szeretnél enni, akkor próbáld ki receptünket!

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

A világ legjobb esküvői fotói: nem hagyományosak, de tele vannak élettel »

A leggyakoribb sminkhibák magyar bloggertől - Kerüld el a maszkhatást! »

Rémisztően jó körömminták Halloweenra: nagy sikert arathatsz velük »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A karácsony nem igazi bejgli nélkül, de a boltokban árult, előre csomagolt sütemények sokszor nem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket.

Ha igazán finom, omlós édességre vágysz, ami a régi időket idézi, próbáld ki receptünket!

Mákos bejgli

Hozzávalók a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • csipetnyi só

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 30 dkg darált mák
  • 25 dkg porcukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál reszelt citromhéj

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

A tejet langyosítsd meg, tegyél bele egy csipetnyi cukrot, majd morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel. A liszthez add hozzá a szobahőmérsékletű vajat, valamint az élesztőt, ezt követően pedig keverd hozzá a cukrot, a tojássárgáját és a csipetnyi sót. Gyúrd össze a tésztát, és amikor már leválik a kezedről, akkor tiszta konyharuhával takard le, és keleszd duplájára.

A töltelékhez a mákot, a porcukrot, valamint a vaníliás cukrot keverd össze. Forgasd bele a tejbe, keverd hozzá a citromhéjat, és forrald fel a masszát.

Tökéletes mézeskalács

A sülő mézeskalács fahéjas illatának szinte lehetetlen ellenállni. Ha te is szereted a gyömbéres süteményt, próbáld ki szakértőnk recpetjét.

A megkelt tésztát felezd meg, és liszttel megszórt deszkán nyújtsd ki. Simítsd rá a tölteléket, majd hajtsd be a tészta két végét, és úgy tekerd fel. Így nem fog kifolyni belőle a mák. A tetejét a megmaradt tojásfehérjével kend át, hogy szép márványosra süljön. Végül hideg sütőbe csúsztasd be a bejglit - addig is, míg felmelegszik, tovább keleszted tésztát. Nagyjából 30 percig süsd 180 fokon, és csak akkor szeleteld fel, ha már kihűlt.

Édes kényeztetés

Az egykedvű, szürke délutánokat könnyedén feldobhatod, ha süteményt sütsz. Válogass a legjobb karácsonyi finomságok közül!

Blog.hu ajánló