3 egyszerű kekszes-tejszínes alapú torta karácsonyra, sütés nélkül - Ezeket mindenki díjazni fogja

Gusztusosak és finomak.

Dia

	A nutellás változathoz:			2,5 dl 30%-os habtejszín			7,5 dkg tejcsoki			7,5 dkg étcsoki			10 dkg mogyorókrém			1/2 dl rum			csipet só	Olvaszd fel a kétféle csokit, a tejszínt verd habbá. Add hozzá a sót, a rumot, a kétféle csokoládét és a mogyorókrémet, keverd egyneműre habverővel, de vigyázz, hogy ne törd össze nagyon a habot. Simítsd a kekszes alapra, és hagyd egy éjszakát pihenni. Ha egy-két órára mélyhűtőbe teszed, akár parfétortaként is megállja a helyét, a tejszín magas zsírtartalma nem engedi, hogy keményre fagyjon, segít megőrizni a torta finom, krémes állagát. Díszítheted a tetejét étcsokival és mogyorószilánkokkal, de ha egyszerűen csak holland kakaóporral szórod meg, akkor sem rontasz rajta!

A nutellás változathoz:

  • 2,5 dl 30%-os habtejszín
  • 7,5 dkg tejcsoki
  • 7,5 dkg étcsoki
  • 10 dkg mogyorókrém
  • 1/2 dl rum
  • csipet só

Olvaszd fel a kétféle csokit, a tejszínt verd habbá. Add hozzá a sót, a rumot, a kétféle csokoládét és a mogyorókrémet, keverd egyneműre habverővel, de vigyázz, hogy ne törd össze nagyon a habot. Simítsd a kekszes alapra, és hagyd egy éjszakát pihenni. Ha egy-két órára mélyhűtőbe teszed, akár parfétortaként is megállja a helyét, a tejszín magas zsírtartalma nem engedi, hogy keményre fagyjon, segít megőrizni a torta finom, krémes állagát. Díszítheted a tetejét étcsokival és mogyorószilánkokkal, de ha egyszerűen csak holland kakaóporral szórod meg, akkor sem rontasz rajta!

Dia

	A karamellás változathoz:			20 dkg cukor szárazon karamellizálva			1 dl tejszín			pici víz			3 tojássárgája			1/2 zacskó zselatinfix			4 dl tejszín habbá verve	A tejszínt és a vizet forrald fel egy csipet cukorral, több részletben ad a kész karamellhez. Ne ijedj meg, ha összecsomósodik, ha kicsit összemelegíted, újra egynemű lesz. A tojássárgáját verd föl habverővel, majd add a már langyos karamellás elegyhez, akkor, amikor már bele mernéd dugni a kisujjad - így biztos nem csapja ki a sárgáját, nem lesz belőle rántotta. Add hozzá a zselatinfixet, és végül keverd össze a habbá vert tejszínnel. Simítsd a tortalapra, és tedd a hűtőbe. Ha még finomabbat szeretnél, hűtés után a tetejét bevonhatod olvasztott étcsokival, vagy megöntözheted karamellsziruppal is.

A karamellás változathoz:

  • 20 dkg cukor szárazon karamellizálva
  • 1 dl tejszín
  • pici víz
  • 3 tojássárgája
  • 1/2 zacskó zselatinfix
  • 4 dl tejszín habbá verve

A tejszínt és a vizet forrald fel egy csipet cukorral, több részletben ad a kész karamellhez. Ne ijedj meg, ha összecsomósodik, ha kicsit összemelegíted, újra egynemű lesz. A tojássárgáját verd föl habverővel, majd add a már langyos karamellás elegyhez, akkor, amikor már bele mernéd dugni a kisujjad - így biztos nem csapja ki a sárgáját, nem lesz belőle rántotta. Add hozzá a zselatinfixet, és végül keverd össze a habbá vert tejszínnel. Simítsd a tortalapra, és tedd a hűtőbe. Ha még finomabbat szeretnél, hűtés után a tetejét bevonhatod olvasztott étcsokival, vagy megöntözheted karamellsziruppal is.

Dia


                        	A kávés változathoz:
                        	
                        		20 dkg kapucsínókrémes étcsokoládé
                        	
                        		1 dl tejszín
                        	
                        		1/2 zacskó zselatinfix
                        	
                        		2 ek holland kakaópor
                        	
                        		3-4 dl habbá vert tejszín
                        
                        	Az 1 deciliter tejszínt forrald föl a kakaóporral, majd öntsd a kockára tört csokira. Ha fölolvadt, add hozzá a habbá vert tejszínt és a zselatint. A kész krémet simítsd a tortalapra. Szervírozás előtt díszítheted habbá vert tejszínnel és étcsokimorzsával a tetejét! De az is elég, ha csokitrüffelekkel rakosgatod ki a tetejét!

A kávés változathoz:

  • 20 dkg kapucsínókrémes étcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 1/2 zacskó zselatinfix
  • 2 ek holland kakaópor
  • 3-4 dl habbá vert tejszín

Az 1 deciliter tejszínt forrald föl a kakaóporral, majd öntsd a kockára tört csokira. Ha fölolvadt, add hozzá a habbá vert tejszínt és a zselatint. A kész krémet simítsd a tortalapra. Szervírozás előtt díszítheted habbá vert tejszínnel és étcsokimorzsával a tetejét! De az is elég, ha csokitrüffelekkel rakosgatod ki a tetejét!

Ezt is szeretjük
Szerző: Murányi Zita
Fotó: