Tökéletes előétel a karácsonyi krémes pezsgőleves: jól megágyaz a vacsorához

Igazi ünnepi ízekkel, nagyon egyszerű elkészítéssel!

Tökéletes előétel a karácsonyi krémes pezsgőleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Isteni, édeskés ízzel kápráztat el mindenkit ez a pezsgőleves, amelynek az ízvilága nemcsak nagyon karácsonyi, de az elfogyasztása után abszolút kívántatja maga után a tipikus ünnepi ételeket is.

Citromos karácsonyi pezsgőleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 üveg félédes fehér pezsgő
  • 1 zacskó vaníliás pudingpor
  • 4 ek keményítő
  • 1 rúd fahéj vagy 1 kk őrlemény
  • 6 szem szegfűszeg
  • 5 tojás
  • 5 ek cukor
  • 5 dl víz
Készítsd a karácsonyi menüt Törleyvel!

A Törley pezsgő egészséges, könnyű, tiszta ízű, nem erőteljes illattú, minőségi cuvée-ből készült - ez adja különleges zamatát, amely képes kiemelni bármely főztöd legértékesebb aromáját.

Válaszd a Törleyt a különleges alkalmak ízesebbé tételéhez!

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 30 perc, főzés: 40 perc

Elkészítés:

Reszeld le a citrom héját egy tálkába, és tedd félre, a citromot vágd félbe vagy karikákra. Szintén tegyél félre 1 dl pezsgőt, a többit keverd el fél liter vízzel, majd add hozzá a citromot és a fűszereket. Ezt a keveréket forrald fel, közben verd habosra a tojásfehérjét a cukorral és a reszelt citromhéjjal. Egy külön edényben forralj vizet, és egy evőkanállal szaggass bele galuskákat a habból. Ha megfőttek, merd ki őket egy tányérra.

Egy tálkában keverj össze a keményítővel 2 evőkanál pudingport, és egy kis vízzel keverd el csomómentesre. Add hozzá a forrásban lévő pezsgős léhez, és kis lángon, folyamatos keverés mellett rotyogtasd tovább, amíg hamar krémes állagúra nem sűrűsödik. Jó alaposan keverd el, majd vedd le a tűzről. A félretett 1 dl pezsgőt tálalás előtt keverd a meleg leveshez. Galuskákkal a tetején, kis fahéjjal megszórva tálald.

Ezt is szeretjük