Készíts kandírozott gyümölcsöt!
Karácsonyi finomságunkat a bolti ár töredékéért elkészítheted otthon. A pepecselés négy héten keresztül tart, de az eredmény megéri a fáradtságot.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Csodás őszi esküvői dekorok erdei bogyókkal - Ez is lehet romantikus »

4 tipikus vásárlási hiba, amitől tele a szekrény, még sincs mit felvenned »

Széles csípő, nagy popsi: így öltözz ősszel, ha nőies körte alakod van »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Válassz ki egy vagy többféle gyümölcsöt, például szilvát, őszibarackot, sárgabarackot, ananászt, almát, narancsot, citromot, lime-ot, mandarint.

Hozzávalók 24 darabhoz:

  • 450 g gyümölcs
  • 1 kg kristálycukor
  • 115 g szőlőcukorpor

Elkészítése

1. nap

1. Magozd ki a szilvát és a barackot. Tisztítsd meg az ananászt, és vágd kockára vagy karikákra. Hámozd meg az almákat, távolítsd el a magházat, és negyedeld fel, a citrusféléket pedig vágd vékony szeletekre.

2. Tegyél annyi gyümölcsöt egy lábasba, hogy betöltse az alját, külön-külön a különböző típusú gyümölcsöket. Adj hozzá annyi vizet, amennyi elfedi, és lassú tűzön főzd óvatosan, hogy ne törjenek össze, amíg megpuhulnak.

Egy szűrőkanállal tedd át a gyümölcsöket egy lapos tálba, eltávolítva a héjakat, ha szükséges. Mindegyik gyümölcsöt készítsd el így.

3. Mérj ki 300 ml-t a léből, amiben a gyümölcsök főttek, illetve használj vizet, ha szükséges. Öntsd egy lábasba, és adj hozzá négy evőkanál cukrot és szőlőcukrot. Időnként megkevergetve lassan melegítsd fel, amíg a cukor feloldódik. Forrald fel, öntsd a gyümölcsökre, hogy teljesen elfedje őket, és hagyd egész éjszaka állni.

2. nap

4. Öntsd le a szirupot, és adj hozzá négy evőkanál cukrot. Olvaszd és forrald fel. Öntsd a gyümölcsökre, és hagyd éjszakára állni.
Ismételd meg ezt mindennap: öntsd le a szirupot, olvassz fel benne négy evőkanál cukrot, forrald fel, öntsd a gyümölcsökre. Hagyd éjszakákon át pihenni a 3., 4., 5., 6. és 7. napon.

8. nap

5. Öntsd le a szirupot, olvassz fel benne 75 g cukrot, és forrald fel. Tedd bele a gyümölcsöket, és lassú tűzön főzd három percig. Tedd vissza a tálba, és hagyd állni két napot.

10. nap

6. Ismételd meg, amit a nyolcadik napon csináltál. A szirupnak mézszerűnek kell lennie. Hagyd a tálban állni tíz napot vagy három hetet.

7. Tegyél fémrácsot egy tálca fölé, és vedd ki egyenként a gyümölcsöket egy szűrőkanállal, rendezd el őket a rácson. Szárítsd ki meleg, száraz helyen, vagy a sütőben a legalacsonabb hőfokon, amíg a felületük már nem lesz ragacsos. Cukros borításhoz szúrj tűt a gyümölcsbe, mártsd forró vízbe, majd forgasd meg kristálycukorban. A szirupos borításhoz tedd a maradék cukrot és 175 ml vizet egy lábasba, lassan melegítsd, amíg a cukor felolvad, majd forrald egy percig. Mártsd a gyümölcsöket forró vízbe, majd gyorsan a szirupba. Tedd fémrácsra, és hagyd meleg helyen, amíg megszáradnak.

+1 tipp
Csomagold a kandírozott gyümölcsöt papírból készült dobozokba, édességtartóba!

A receptet megtalálod Nagy karácsonyi szakácsköny című könyvében.

Kétszáznál is több válogatott, pompás recept az ünnepi étkezéshez: hagyományos, díszes pulykasülttel, konyakos karácsonyi tortával és ínycsiklandozó húspástétomokkal. A kímélőbb reformkonyha receptjei éppúgy megtalálhatóak a könyvben, mint a vegetáriánus ételek nagy választéka.

Remek ötletek tárháza e könyv, mely otthon elkészíthető, fogyasztható ajándékokhoz, vendégváró falatkákhoz és rágcsálnivalókhoz, valamint koktélokhoz és meleg téli italokhoz ad részletes leírásokat, csodálatos képekkel illusztrálva.
Minden egyes receptet jól követhető utasításokkal mutatja be lépésről lépésre, részletezve az elkészítés összes fázisát, és illusztrálva több mint 800 színes, étvágygerjesztő fotóval.

Kiadja az Alexandra Kiadó.
Ára 5999 forint.
A könyvet itt rendelheted meg »

Blog.hu ajánló