Isteni, krémes mézeskalácspuding, ha megmaradt a sütemény

Nem fogyott el a tepsiszámra sütött mézeskalács? Ne dobd ki, készíts belőle pudingot!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tonnaszámra gyártott mézeskalácsra előbb-utóbb ráun az ember lánya, márpedig valószínűleg te sem szeretnéd, hogy az órákon keresztül készült sütemény a szemetesben végezze, kiszáradva.

Ha már megcsömörlöttél a kősziklává keményedő kalácsformáktól, akkor próbáld ki receptünket, amely gyorsan elkészül, és isteni finom!

Mézeskalácspuding

Hozzávalók:

  • 30 dkg mézeskalácsmorzsa
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg darált dió
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál méz
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 narancs
  • 1 evőkanál rum
  • 1 evőkanál zselatin

A tojások sárgáját a mézzel keverd habosra. Öntsd rá a tejet, szórd bele a mézeskalácsmorzsát, és fél órán át pihentesd.

Ezalatt a narancs sárga héját vékonyan hámozd le, csíkozd fel, és kevés, cukorral ízesített vízben párold meg. A narancs levét, a leszűrt narancshéjat, a mazsolát, a darált diót, valamint a rumot add a tojásos morzsához.

A narancshéj főzőlevében oldd fel a zselatint, a tojások fehérjéből vert kemény habbal együtt forgasd a masszába, azután az egészet simítsd fóliával bélelt őzgerincformába. Tedd a hűtőbe négy-öt órára, és hagyd, hogy megdermedjen.

Cikkünk megírásában a Gabula András-Halmos Mónika Karácsonyi ízek című könyve segített, mely az Újhold Kiadó gondozásában jelent meg.

Így készül a tökéletes mézeskalács

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük