Fahéjas-szegfűszeges almaleves

A legfinomabb ünnepi ízek

Az ínycsiklandó almaleves fahéjas-szegfűszeges aromája percek alatt elvarázsol.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kedvenc ünnepi ízeket, vagyis a fahéjat, szegfűszeget és az almát ötvözi a következő recept, amelyet akkor is könnyedén elkészíthetsz, ha nem vagy gyakorlott fakanálforgató.

A didergető hidegben jólesik egy tányér forró almaleves, ami tetőtől talpig átmelegít, úgyhogy ne habozz kipróbálni receptünket!

Almaleves

Hozzávalók:

  • 1 l víz
  • 50 dkg alma
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg liszt
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
  • 2 szem szegfűszeg
  • 1 dl fehérbor
  • 1 citrom
  • kevés fahéj
  • csipetnyi só

A forrásban levő vízbe facsard bele a citromot. Az almát hámozd meg, vedd ki a magházát, vágd apró kockákra, és a fűszerekkel - a szegfűszeggel, fahéjjal és csipetnyi sóval - ízesített cukros vízben főzd puhára.

Add hozzá a fehérbort, valamint a tejfölt. A tejszínt a liszttel keverd simára, habard be vele a levest, és jól forrald fel és már tálalhatod is.

Cikkünk megírásában a Konyhaművészet - Rákóczi János receptjei című könyv segített, mely a Betűmetsző Kiadó gondozásában jelent meg.

A legfinomabb karácsonyi sütemények

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük