Kipróbált ünnepi édességek

Unod a bejglit és a zserbót? Újítanál, de ragaszkodsz a hagyományokhoz is? 3 édességünk közül az egyik biztosan elnyeri tetszésed!

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Körömlakkot kent a papírra: gyönyörű rajzok lettek belőle »

Szürke színű ruhákkal ünnepelte 70. születésnapját a divatház »

Salma Hayek elfelejtett öregedni – Iszonyat jól néz ki az új fotókon »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Adventi puding

Hozzávalók 20 darabhoz:

  • 100 g vaj vagy margarin
  • 120 g cukor
  • 6 tojás
  • 160 g mézeskalács
  • 70 g datolya
  • 2 teáskanál fahéj
  • 25 g cukrozott citromhéj (citronát)
  • 50 g mazsola
  • 50 g apróra vágott dió
  • egy fél citrom reszelt héja
  • vaj illetve margarin a formához
  • porcukor a meghintéshez

Elkészítés:

A vajat vagy margarint a cukor felével keverd habosra. A tojást válaszd szét, a sárgáját lassan keverd a vajhoz. Reszeld finomra a mézeskalácsot, és a felét keverd a vaj-cukor-tojás masszához.

A datolyát vágd félbe, magozd ki, vágd apróra és a fahéjjal, a citronáttal, a mazsolával, a dióval és a reszelt citromhéjjal szintén keverd a masszához. A tojásfehérjét verd fel keményre, lassan add hozzá a cukrot, és a mézeskalács-maradékkal együtt keverd hozzá az előbbi masszához. Öntsd vékonyan kivajazott pudingformába vagy koszorúformába, és a tetejét simítsd le. Előmelegített sütőben, vízfürdőben 180 fokon körülbelül 45 percig süsd. 10 perccel a sütési idő vége előtt a formát alufóliával takard be. Az adventi pudingot borítsd egy tányérra, porcukorral hintsd meg, és igény szerint mézeskalácskockákkal, datolyával és dióval díszítsd.
Vaníliaöntettel is tálalhatod.

Alkoholmentes fűszerpuncs

Hozzávalók 6 pohárhoz:

  • 1 liter ribizli- vagy piros szőlőlé
  • 1 evőkanál barna kandiscukor
  • 1 narancs
  • 4 szegfűszeg
  • 2 rúd fahéj
  • ánizscsillag
  • 1 teáskanál spekuláciusz-fűszerkeverék
  • egy jól megmosott citrom héja
  • 1 késhegynyi narancshéj-aroma

Elkészítés:

Forrósítsd fel - de ne forrald - a gyümölcslevet, és oldd fel benne a kandiscukrot. Mosd meg a narancsot, töröld szárazra, és vágd fel 1 cm-es szeletekre. Néhány szeletet tegyél félre a dekorációhoz. Add a fűszereket, a citromhéjat, a narancshéj-aromát és négy narancsszeletet a puncshoz. Mindezt forrósítsd további 10 percig, és néha keverd meg. Öntsd poharakba, és díszítsd a narancsszeletekkel!

Nürnbergi mézeskalács

Hozzávalók 20 darabhoz:

  • 350 g méz
  • 5 evőkanál cukor
  • 100 g vaj vagy margarin
  • 600 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 200 g szemes mandula
  • 1 teáskanál gyömbér
  • fél teáskanál szegfűszegpor
  • szegfűbors
  • kardamóm és szerecsendió
  • egy alaposan megmosott citrom lereszelt héja
  • vaj illetve margarin a sütőforma kivajazásához

Elkészítés:

Melegítsd fel a mézet, a cukrot és a vajat vagy margarint, míg a cukor fel nem olvad. Keverd hozzá a fűszereket és a citromhéjat. Hagyd kihűlni a masszát. Keverd el a lisztet a sütőporral, majd keverd a felét a masszához, a másik felét pedig gyúrd hozzá.

Nyújtsd ki a tésztát körülbelül 1 cm vastagságúra, és tedd a kivajazott sütőbe. A mandulát forrázd le, és a héját húzd le. Előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 25 percig süsd. Még melegen szeleteld fel.

Blog.hu ajánló