Csokifenyőfa 5 perc alatt: karácsonyi süteményekre és a fára

Ha szeretnéd kreatívan dekorálni a süteményeidet, ez az ötlet épp neked való.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha alkotó kedvedben vagy, feltétlenül próbáld ki az ötletet, hogy csokiból fenyőfát formázz.

A bonyolultnak tűnő, ám valójában egyszerűen elkészíthető csokifigurákkal két legyet üthetsz egy csapásra, hiszen a sütiket és a karácsonyfát is dekorálhatod.

Ezeket készítsd elő:

  • fém vagy üveg keverőtál
  • lábas
  • alufólia
  • körülbelül 340 gramm étcsoki

Elkészítés

Vegyél elő egy lábast, forralj fel benne egy-két ujj magasan vizet, majd helyezd rá a keverőtálat, és olvaszd fel benne a csokoládét. Ezután hagyd, hogy a csoki langyosra hűljön. A folyékony csokoládét töltsd egy papírtölcsérbe, egy nagyobb alufóliadarabra rajzolj belőle fenyőfa alakokat, végül az elkészült műveidet - még a papíron - tedd be a hűtőbe, hogy megdermedjenek.

Miután ez megtörtént, már készen is állnak arra, hogy dekorálj velük, csak óvatosan távolítsd el az alufóliát. Ha a sütemények falát szeretnéd kidíszíteni, akkor érdemes egy kesztyűt húznod, hogy az ujjad ne legyen csokis, illetve ne hagyj hátra akaratlanul is csokifoltokat. A sütikre úgy tudod odaragasztani a csokifákat, ha egy csíkban nyomsz egy kis folyékony csokit a hátoldalukra.

A csokiból készült fenyőfákat akár a karácsonyfára is teheted, ha van elég önuralmad ahhoz, hogy ne fald fel őket már díszítés közben. A művelet igényelhet némi türelmet is, hiszen a felkötés közben óvatosan kell bánnod velük, hogy ne törjenek el.

Forrás: chocolateandcarrots.com

Karácsonyi dekorációk a konyhából

A konyhai alapanyagokat nagyszerűen fel tudod használni a karácsonyi dekorációhoz. Mutatjuk, hogy mit alkothatsz fahéjrudakból vagy nyalókákból!

Álomszép karácsonyi dekorációk a konyhából

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük