A legfinomabb zserbórecept egyenesen a nagyitól
A nagymama süteményével senki nem veheti fel a versenyt, de receptünkkel azért megpróbálhatod.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt egy felejthetetlen talkshow-ra az ország Janka nénijével! (x)

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

összesen 7 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Ez már megint mi? Félig kész sminket villantanak a lányok az Instagramon »

Egy fazon, ami mindenkinek jól áll: midi szoknyák 9 ezer forint alatt »

Ez a szezon legnőiesebb lábbelije: így viseld a bársonycsizmát »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nincs olyan nagymama a világon, akinek a zserbója megmaradna. Ez az a sütemény, amit mindegyikük a lehető legfinomabban készít, még ha a receptek valamelyest különböznek is.

Ha a Gerbeaud cukrászdába nem is jutsz el, süss egy tepsi süteményt mennyei receptünk alapján!

Zserbószelet

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg sárgabaracklekvár
  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg csokoládé
  • 5 dkg cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • tej
  • porcukor

A vajat a liszttel morzsold el, az élesztőt kevés langyos tejben keleszd meg. A liszthez add hozzá az élesztőt, a tojást, a cukrot, ha kell, kevés tejet, és gyúrd össze. A tésztát oszd három részre, és mindegyiket nyújtsd tepsinagyságúra. Az első lapot tedd a tepsibe, kend meg sárgabaracklekvárral, és szórd meg a porcukorral összekevert dióval. Erre helyezd a másik lapot, amelyet szintén kenj meg lekvárral, illetve szórj meg porcukros dióval.

A harmadik lappal fedd be, a tésztát szurkáld meg villával, és egy órán át keleszd. Közepesen forró sütőben süsd meg. A langyos tészta tetejét vond be olvasztott csokoládéval. Amikor a csokoládé megkeményedett, éles késsel hosszúkás alakúra vágd fel.

Cikkünk megírásában a Boda Zoltánné 77 karácsonyi menü című könyve segített, mely a Szalay Könykiadó gondozásában jelent meg.

Képünk a rekaye.blogspot.com oldalról származik.

Blog.hu ajánló