Csokoládékrémmel töltött kosárka

Egy kis csokinak valószínűleg csak kevesek tudnak ellenállni. Ha a párod édesszájú, lepd meg Valentin-nap alkalmából csokival töltött kosárkákkal!

Nyereményjáték

Nyerj luxuskozmetikumokat egy pár Hollóházi Porcelán fülbevalóval!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 2 db játék

Ez is érdekelhet

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

Az iskolakezdési stressz jelei a gyereknél - Így segíthetsz neki csökkenteni a feszültséget

Arany cipő, ezüst szoknya - 3 tipp, hogyan viseld a metálfényű ruhadarabokat

Neked mennyit ér 2 élet? Jótékonysági licit indult Erika és Jázmin megsegítésére!

beauty and style

Sansa Stark különleges feladatot kapott - A színésznő hajkoronáját mindenki irigyli »

Házi ajakbalzsam, amitől nagyon puha lesz a szád - 10 tubusra elegendő mennyiség »

Így viseld a trapéznadrágot 2017-ben az Instagram szerint »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kosárkasütés ugyan elég sok bíbelődést igényel, ám a végeredmény az egyik legfinomabb sütemény lesz. Ráadásul kiélheted minden kreativitásod, hiszen kedved szerint bármilyen töltelékkel kibélelheted a kosárkákat.

Valentin-nap alkalmából próbáld ki csokis változatunkat. Meglátod, isteni!

Csokoládékrémmel töltött kosárka

Hozzávalók a kosárkához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás

Hozzávalók a krémhez:

  • 30 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 3 kocka étcsokoládé
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál liszt
  • fél dl tej

A lisztbe morzsold bele a szobahőmérsékletű vajat. Add hozzá a porcukrot és a tojást, és gyúrd össze a tésztát. Csípj le kisebb darabokat, gyúrj belőlük gombócokat, és egyenletesen nyomkodd bele őket a kosárkaformákba. A formákat nem kell vajazni. Előmelegített sütőben nagyjából 15 perc alatt süsd aranybarnára a kosárkákat.

Az étcsokoládét gőz felett olvaszd fel, majd keverd hozzá a porcukrot, a kakaóport és a lisztet. Vigyázz, hogy ne legyen csomós! Add hozzá a tojást és tejet, és hagyd, hogy besűrűsödjön. Amikor kihűlt, a vajjal keverd habosra, végül töltögesd meg a krémmel a kosárkákat.

Blog.hu ajánló