Csokoládékrémmel töltött kosárka
Egy kis csokinak valószínűleg csak kevesek tudnak ellenállni. Ha a párod édesszájú, lepd meg Valentin-nap alkalmából csokival töltött kosárkákkal!

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Zsírégető séta otthon: napi 12 perc mozgással már látható lesz a változás »

Csodás őszi esküvői dekorok erdei bogyókkal - Ez is lehet romantikus »

4 tipikus vásárlási hiba, amitől tele a szekrény, még sincs mit felvenned »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kosárkasütés ugyan elég sok bíbelődést igényel, ám a végeredmény az egyik legfinomabb sütemény lesz. Ráadásul kiélheted minden kreativitásod, hiszen kedved szerint bármilyen töltelékkel kibélelheted a kosárkákat.

Valentin-nap alkalmából próbáld ki csokis változatunkat. Meglátod, isteni!

Csokoládékrémmel töltött kosárka

Hozzávalók a kosárkához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás

Hozzávalók a krémhez:

  • 30 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 3 kocka étcsokoládé
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál liszt
  • fél dl tej

A lisztbe morzsold bele a szobahőmérsékletű vajat. Add hozzá a porcukrot és a tojást, és gyúrd össze a tésztát. Csípj le kisebb darabokat, gyúrj belőlük gombócokat, és egyenletesen nyomkodd bele őket a kosárkaformákba. A formákat nem kell vajazni. Előmelegített sütőben nagyjából 15 perc alatt süsd aranybarnára a kosárkákat.

Az étcsokoládét gőz felett olvaszd fel, majd keverd hozzá a porcukrot, a kakaóport és a lisztet. Vigyázz, hogy ne legyen csomós! Add hozzá a tojást és tejet, és hagyd, hogy besűrűsödjön. Amikor kihűlt, a vajjal keverd habosra, végül töltögesd meg a krémmel a kosárkákat.

Blog.hu ajánló