Egy romantikus este kellékei

Édes, gondok nélküli élet, teljes elégedettség nem csak Európa napos déli részein lehetséges. Varázsolj olasz hangulatot otthonodba! (x)

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Magyar-olasz társalkodó szótár

Graziano Cattaneo az olasz Ristorante Krizia étterem tulajdonosa, 25 éve él
Magyarországon magyar családjával.

- Mi a tapasztalatod, a magyarok vagy az olaszok a romantikusabbak?
- Szerintem ez nem nemzetiségtől, hanem sokkal inkább egyéntől függ. Az olasz történelmet alapul véve - csak gondolj Casanovára - azt hihetnénk, hogy az olaszok a romantikusabbak, de azért én nem általánosítanék.

- Megváltozott az, hogy hogyan töltöd el a közös estéket a pároddal mióta Magyarországra költöztél?
- Azt gondolom, hogy a romantikus vacsorák az egész világon egyformák. Klisének tűnhet, de nélkülözhetetlen hozzá a zene, a virágok, valamint a kiváló ételek és italok.

- Mi varázsolt el téged Magyarországban?
- Budapest nagyon vonzó és szép város. Vidéken még nem jártam olyan sokszor, de az is nagyon tetszik - szeretem, hogy változatos és sokszínű a természet. Bár azt is el kell, hogy mondjam, hogy végső soron a magyar hölgyek tartottak itt… tényleg rengeteg az országban a gyönyörű nő.

- Olaszországban milyen gyakran és milyen helyzetekben esznek az emberek jégkrémet?

- Az olaszok nyáron minden nap - vagy ha lehet, még többször - esznek jégkrémet. Talán télen egy kicsit kevesebbszer, de az biztos, hogy a hűtőben mindig
ott van a kedvencük. Ezúttal Olaszországban.

- Hol lehetnek jobb fagylaltok, mint Olaszországban?
- Az olaszok egyszerűen imádják a gelato-t - fagylaltot - és mesterei annak elkészítésének, aminek bizonyítékait már az ókori Rómában is meg lehetett találni! A római császár, Néró pompás fogadásain a fagylalt készítéséhez az Appenninekből hozott havat használták fel. Az uralkodó parancsára a rabszolgák élő láncot alkottak a hegy csúcsától a cézár Rómában lévő konyhájáig. Valószínűleg ílyen módon a rabszolgák több száz kilométeren keresztül kézről kézre adták egymásnak a hóval megtöltött edényeket, amelyet azonnal összekevertek mézzel és gyümölcsökkel, majd tálalták a cézárnak.

Ma az olaszok a világ fagylaltfogyasztási listáján előkelő helyet foglalnak el - az átlagos olasz évente 9 liter fagylaltot fogyaszt! Ezért nem különös, hogy nagyon sok fagylalt különlegesség található Olaszországban. Első helyen találhatóak a hagyományos édes fagylaltok, mély színekkel és különböző ízekkel, valamint a különböző gyümölcsfagylaltok, vanília, csokoládé, de mindenekelőtt a kávé, aminek fogyasztása nélkül egyetlen olasz sem tekinti sikeresnek napját.

Az aromás Cafè Latte kitűnő adalék a fagylalt édességekhez még kettesben töltött estéken is - ugyanis az olaszok számára a gelato nem csak desszert, hanem kiváló délutáni vagy esti ínyencség is.

Olaszország a házadban

Édes, gondok nélküli élet, teljes elégedettség nem csak Európa napos déli részein lehetséges. Otthon is megvalósítható az ellazulás és érezheted úgy magadat, mint egy kis olasz kávézóban. Ehhez természetesen szükséges egy olyan kellék, amely
nélkül egyetlen olasz sem tudja egyetlen napját sem elképzelni. A kávé. Csakhogy hogyan igyunk kávét este?

Jobb az olasz hangulatot biztosítani Cafè Latte izű Carte d’Or fagylalttal. Sőt lehet még Cafè Latte forró csokoládéval is. Feltétlenül próbáld ki az alábbi receptet. Az asztalt állítsd az ablak mellé, vagy ha elég meleg van, akkor az erkélyre. Figyelve a járókelőket és az elhaladó gépjárműveket ellazulsz és beszélgetsz, beszélgetsz, beszélgetsz.

Javaslat a mai estére

Cafè Latte forró csokoládéval

Összetevők:

  • 1 csésze frissen készített presszó kávé
  • Carte d’Or Cafè Latte fagylalt
  • egy tábla keserű csokoládé
  • 50 g vaj
  • 100 ml zsíros lehűtött tej
  • 4 db babapiskóta
  • egy kiskanál fahéj
  • pecan mogyoró
  • mazsola, friss eper és mentalevelek

Elkészítés módja:
A tálba szórd bele az összetört csokoládét, adj hozzá a vajat és az egészet olvaszd meg pára felett. A felolvasztott összetevőkre rakj fahéjat és frissen lefőzött kávét. Az egészet jól keverd össze. A tejet öntsd így lábasba és nagyon lassan melegítsd szobahőmérsékletre, erőteljesen verd habverővel, addig, amíg sűrű habot nem kapsz.

Vigyázz, hogy nehogy túlzottan felmelegítsd a tejet - ennek következtében a hab merev lesz. Üvegtál, vagy pohár aljára öntsd a forró kávés csokoládészószt, majd ezt követően kanál segítségével helyezd rá a tejhabot! Ennek tetejére rakd a fagylaltgombócokat és piskótákat!
Az egészet díszítsd fel pecan mogyoróval és szórj rá egy csipetnyi fahéjat. Adhatsz még hozzá mazsolát, epret és mentaleveleket.

További információ:
www.jegkremdesszert.hu
(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=1759478&kampany=2017574&banner=2021380&ord=RANDOM_NUMBER)%)

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük