Isteni tojáskrém házilag

Szendvicsbe is tökéletes

A tojáskrém közel sem egyenlő azzal a masszával, amit anno a menzán hasonló névvel illettek. Íme, egy igazán finom változat!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tojáskrémről sokaknak a menzai koszt ugrik be, amikor finomnak korántsem nevezhető, sárgás trutymóval kenték meg a kenyereket, a végeredményt tojáskrémes szeletnek nevezve.

Azonban az igazi tojáskrémnek ehhez semmi köze, ha jól van elkészítve, egyáltalán nem rossz, sőt. Szendvicsbe, vaj helyett például tökéletes.

Tojáskrém

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 5 dkg puha vaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 kiskanál dijoni mustár - ha nincs otthon, a sima is megteszi

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

A tojásokat tedd oda főni, a lobogástól számított tíz percre van szükségük, hogy elérjék a tökéletes keménységet. Amikor langyosra hűltek, akkor szedd le a héjukat, mosd meg őket, majd a fehérjét és a sárgáját válaszd külön.

Utóbbit törd össze egy villa segítségével, és vajjal keverd habosra. Add hozzá a mustárt és a tejfölt, illetve sózd meg ízlésed szerint. A tojásfehérjét aprítsd fel egészen kicsit darabokra, és a legvégén keverd bele.

Ízlésed szerint medvehagymát vagy snidlinget is apríthatsz bele, ettől még különlegesebb ízt kap.

Fotó: Gyepes Gabojsza, gabojsza.cafeblog.hu

Előrelátó háziasszonyoknak

A locsolók imádják a vendégváró falatokat, ezért jobb, ha időben felkészülsz az érkezésükre.

A 10 legfinomabb vendégváró sütemény: gyorsan finomat

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük