Maradt a húsvéti sonkából? Ne hagyd megromolni, inkább készíts belőle muffint!

A maradék sonkát használd fel ehhez az ínycsiklandozó muffinhoz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bosszantó, ha egy-egy finom ételből a maradék kárba vész az ünnep után. Előzd meg ezt a problémát, és hasznosítsd a húsvéti sonka maradékát úgy, hogy finom muffint sütsz belőle!

Sonkás muffin

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • maradék sonka
  • 10 dkg lereszelt sajt
  • 2 db tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 dl étolaj
  • 2 dl tej

Elkészítés:

Először a maradék sonkát vágd fel kisebb kockákra. Egy edénybe öntsd ki a lisztet, add hozzá a sütőport, valamint egy kevés sót, és keverd össze őket. Nem kell sok bele, hiszen a sonka önmagában is sós.

Egy másik tálba mehetnek a folyékony alapanyagok - a tojás, az étolaj és a tej -, ezeket szintén keverd össze. Ezután vegyítsd a két tál tartalmát, majd add a keverékhez a felkockázott sonkát is.

Béleld ki papírral a muffinsütőt, és oszd el benne a kikevert tésztát. Ha megvagy, szórd meg a tetejét a reszelt sajttal, és tedd be az előmelegített sütőbe 180 fokra. Körülbelül 25 perc elég ahhoz, hogy megsüljön.

Ezt is szeretjük