Villámgyors sajtos pogácsa, ami tényleg hamar készen van

Se kelesztés, se hajtogatás nem kell hozzá.

sütés
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sajtos pogácsa örök kedvenc és a legnépszerűbb aprósütemény. Nem feltétlenül kell agyonbonyolítani az elkészítését, mert anélkül is lehet könnyű, foszlós állagú és zamatos péksüteményt csinálni.

Ez a pogácsa nem igényel kelesztést vagy dagasztást, és nem kell hajtogatni és pihentetni sem a tésztáját. Azok is el tudják készíteni, akiknek nincs nagy rutinjuk a sütésben. A sós sütemény hamar megsül, kívül roppanni fog a finom sült sajtos teteje, belül meg szétomlik a szájban.

Villámgyorsan elfogy, ha az ünnepi asztalra kerül, úgyhogy jobb, ha egyből tripla adagot sütsz belőle. Az ínyencek a tésztájába is gyúrhatnak öt deka kemény füstölt sajtot, és a tetejére a sajt mellé szezámmagot is szórhatnak.

Gyors, omlós sajtos pogácsa

Hozzávalók:

  • 60 dkg búza finomliszt
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg sajt
  • 3 tojássárga
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 teáskanál só

A tetejére:

  • 1 tojássárga
  • 15 dkg reszelt sajt

A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyen el tudod dolgozni a liszttel. Adagold hozzá a tojássárgákat, a tejfölt és a sót. Határozott mozdulatokkal gyúrd össze. Onnan látod, hogy készen van a tészta, hogy összeáll egy bucivá, és fényes lesz a felülete. Másfél-két centi vastagságúra nyújtsd ki a lisztezett deszkán, és szúrd ki pogácsaszaggatóval. Kend meg a tetejét tojássárgával, és ízlés szerint szórd meg kemény reszelt sajttal. Forró sütőbe behelyezve 180 fokon 25 perc alatt kész. 

Ezt is szeretjük