Puha és omlós medvehagymás pogácsa

Számos ételt ízesíthetsz a tavaszi csodanövénnyel, használd bátran!

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a Skanzenbe: 3 darabot sorsolunk ki!

Nyerj képes enciklopédiát, és ismerjétek meg együtt a világ titkait!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Veszélyes tejföllel kezelni a napégést! Így hűtsd a leégett bőrt a szakértők szerint

Nem kell többé macerázni a gluténmentes étrenddel - Bármilyen diétát követsz, innen tudsz rendelni (x)

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

Újabb előrelépés a rákgyógyításban – Még inkább személyre szabott lehet a kezelés (x)

A legyegyszerűbb frizurák, ha nyári esküvőre vagy hivatalos - Ékszerekkel mutatjuk

beauty and style

Olyan, mintha fodrász készítette volna: szuper konty minden alkalomra »

Házi sminkfixáló spray csupán 3 összetevőből - Nem szárítja ki a bőröd »

Igen, valaki ráfestette a körmére: eddig sem értettük a kaki emojit »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tavasszal végre itt a medvehagyma szezonja, ami az utóbbi években töretlen népszerűségnek örvend - nem véletlenül. Isteni finom, és rendkívül sokoldalúan felhasználható: készíthetsz belőle levest, ízesíthetsz vele bármilyen főételt, továbbá tészták, saláták, szószok kitűnő alapanyaga.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg margarin vagy zsír
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1 csipet cukor
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1,5 csokor medvehagyma
  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt keverd el langyos, cukros tejben, majd futtasd fel benne az élesztőt. A liszthez add hozzá a szobahőmérsékletű margarint, majd keverd bele a sót és az alaposan megmosott, apróra vágott hagymaleveleket. Tedd hozzá a tojássárgáját, az élesztős tejet és körülbelül két evőkanál tejfölt. A lényeg, hogy egy könnyen gyúrható tésztát kapjál. Jól dolgozd össze, és 30-40 percig hagyd kelni.

Ezután borítsd egy lisztezett deszkára, és nyújtsd ki ujjnyi vastagra. Szaggass belőle nyers pogácsákat, a tetejüket pedig vagdosd be keresztben. Kend meg tejfölös tojásfehérjével, és helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Hagyd még 15 percet pihenni, végül előmelegített sütőben körülbelül 15 perc alatt süsd aranybarnára.

Blog.hu ajánló