A legfinomabb házi készítésű likőrök húsvétra

Ki ne szeretné a különböző, sajátos színekben pompázó, édes és krémes likőröket? Íme néhány recept, amivel megédesítheted az ünnepeket.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A locsolókat illik a legfinomabb itókákkal megkínálni. Ha azonban a pálinka helyett valami újdonsággal lepnéd meg őket, készíts ízletes likőröket.

Recepjeink közül most kedvedre válogathatsz, sőt, ha pénztárcád megengedi, akár több fajtát is elkészíthetsz. Próbáld ki őket, és döntsd el melyik a legfinomabb!

Narancslikőr

Hozzávalók:

  • 5 dl vodka
  • 5 narancs héja
  • 5 dl víz
  • 50 dkg cukor

A narancsokat hámozd meg krumplihámozóval úgy, hogy egy kicsi fehér rész se maradjon a belső részükön. Jó, ha bionarancsot vásárolsz e célra, ugyanis a narancs héján sok vegyszer található, amit egy egyszerű lemosással nem biztos, hogy el tudsz tüntetni.

Jól zárható üvegbe tedd a vodkát, szórd bele a narancshéjat, és hagyd állni egy hétig. A cukorból és a vízből főzz szirupot, majd, ha langyosra hűlt, keverd hozzá az átszűrt narancsos vodkát. Kicsit zavaros lesz, de nagyon finom.

A klasszikus olasz likőr, a Limoncelló hasonló módon készül, csak citromhéjból.

Mogyorólikőr

Hozzávalók:

  • 2 dl vodka
  • 5 dl tejszín
  • 2 dl víz
  • 1 doboz tejszínes mogyoróaroma
  • cukor ízlés szerint

Forrald fel a tejszínt a cukorral. Keverd hozzá a vizet, és hagyd kihűlni. Ha már hideg, add hozzá az aromát, végül a vodkát. Fogyasztás előtt legalább egy napig pihentesd hideg helyen. Leszűrve a hűtőben hetekig eláll.

A 10 legfinomabb vendégváró sütemény: gyorsan finomat

Nézegess képeket!

Elolvasom

Tojáslikőr

Hozzávalók:

  • 5 dl tejszín
  • 1 rúd vanília
  • 3 dl vodka
  • 6 tojás sárgája
  • 30 dkg cukor

Forrald fel a tejszínt a cukorral és a vaníliával, és vedd le a tűzről. Keverd habosra a tojássárgájákat és állandó kevergetés mellett add hozzá a tejszínt. A vodkát kanalanként keverd hozzá. Fogyasztás előtt pihentesd egy napig hideg helyen. Mivel nem tartalmaz tartósítószert, ajánlatos egy héten belül elfogyasztani.

Kókuszlikőr

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 3 dl tejszín
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 2 doboz kókuszaroma
  • 50 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliáscukor
  • 3 dl tiszta szesz vagy vodka

Forrald fel a tejet és a tejszínt, majd add hozzá a kókuszreszeléket. Főzd egy órán át lassú tűzön, majd add hozzá a cukrot és a vaníliáscukrot, és vedd le a tűzről. Ha kihűlt, szűrd át, add hozzá az aromát és kanalanként az alkoholt. Fogyasztás előtt egy napig pihentesd hideg helyen.

Kávélikőr

Hozzávalók:

  • 5 dl tejszín
  • 3 tubus sűrített tej
  • 1 dl kávé
  • 3-4 dl whisky
  • 10 dkg cukor

Forrald fel a tejszínt a cukorral, majd vedd le a tűzről, és keverd hozzá a sűrített tejet és a kávét. Ha kihűlt, add hozzá az aromát és a whiskyt. Hagyd állni hűtőben legalább két órát.

Csokoládélikőr

Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 35 dkg cukor
  • 3 tojássárgája
  • 3 dl vodka
  • 1 vaníliarúd
  • 5 dkg jó minőségű kakaópor

A tejet a cukor felével és a vaníliarúddal forrald fel. A tojássárgát a cukor másik felével és a kakaóval. Várd meg, amíg a tej langyos lesz, és keverd bele a tojásos masszát. Így nem csapja ki a sárgáját. A végén add hozzá a vodkát, keverd össze alaposan, és töltsd üvegekbe. Hidegben tárold.

Ezt is szeretjük