Ízletes húsvéti kocsonya

Így lesz tökéletes

Nemcsak a fonott kalácsnak és a sonkának jut hely a húsvéti ebédnél, hanem a kocsonyának is. Próbáld ki a legegyszerűbb receptet!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vidéken a mai napig szokás, hogy a füstölt sonka és a kalács mellé kocsonyát is felszolgálnak húsvétkor.

Ha te is szereted a megdermedt fogást, akkor próbáld ki mennyei receptünket! Habár hosszú ideig készül, neked jóformán semmi dolgod nincs vele.

Kocsonya

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg bőrke
  • 6 fej vöröshagyma
  • 5 teáskanál só
  • 4 sertésköröm
  • 2 közepes sertéscsülök
  • 2 fej fokhagyma
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 teáskanál bors

Elkészítés ideje:

Hat-hét óra.

Elkészítés menete:

A bőrkét, a csülköt és a körmöt alaposan mosd át hideg vízben. Egy nagy, körülbelül 15 literes fazékba helyezd őket bele, és engedd fel annyi vízzel, ami pont ellepi a húsokat. Kis lángon kezdd el főzni, majd amikor habos lesz, egy szűrő segítségével szedd le a tetejéről a habot.

A vöröshagymát és a fokhagymát pucold meg, és tedd bele a lébe. Szórd bele a borsot, a köménymagot és a sót, és főzd fel. Ha nem érzed eléggé ízesnek, akkor még nyugodtan tehetsz bele fűszert. Innentől kezdve nem is kell rá figyelned, magától fő, persze időnként érdemes leszedni róla a habot. Állítsd a lehető legkisebbre a lángot, és hagyd, hogy a kocsonya - lassan gyöngyözve - hat-hét óra alatt készre főjön.

10 dolog, ami nem hiányozhat az ünnepi asztalról

Nézegess képeket!

Elolvasom

Amikor elkészül, tányérokba rakd ki a húsokat, a levét pedig szűrd át, és így adagold ki merőkanállal. Hagyd kihűlni, tedd hűtőbe, és ha megdermedt, már fogyaszthatod is.

Kép: virginbunny.uw.hu

Ezt is szeretjük