Isteni gyümölcsös linzerkosárka
Ha egyszerű, mégis különleges finomságra vágysz, akkor készíts linzerkosárkát! Ennek még a locsolók sem tudnak ellenállni.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Így fertőtlenítsd a sminkecsetet: nem elég, ha meleg vízbe áztatod »

Unikornis a tortán: 2017 fura trendje már az esküvőkre is begyűrűzött »

Készíts gyöngyös farmert egyszerűen - Még a szakadást is elfedi »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Azért nem szoktál linzerkosárkát sütni, mert azt gondolod, hogy óriási fába vágod vele a fejszédet? Tény, hogy ez a sütemény több aprólékos munkát igényel, mint egy piskóta, azonban elkészítése korántsem ördöngösség.

Próbáld ki isteni erdei gyümölcsös receptünket, melyet tetszésed szerint akár más gyümölcsökkel is megpakolhatsz.

Isteni gyümölcsös linzerkosárka

Hozzávalók a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl

Hozzávalók a tetejéhez:

  • 50 dkg vegyes erdei gyümölcs
  • 4 dl tej
  • 1 dl málnaszörp
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

A lisztbe morzsold bele a vajat, majd a cukorral, a tojássárgákkal, illetve annyi tejföllel gyúrd össze, hogy közepes keménységű tésztát kapj. Csomagold be egy darab fóliába, és tedd hűtőbe. A kis kosárkaformákat vajazd ki, és hintsd meg liszttel.

A tésztát nyújtsd ki néhány milliméter vastagra, szaggasd ki, majd béleld ki a kosárkákat. Tedd őket egy lapos tepsire, és előmelegített sütőben 10-12 perc alatt süsd világosra őket. Borítsd ki a tésztát, és hagyd kihűlni.

A pudingport keverd össze a málnaszörppel, és a felforralt tejhez adagold hozzá. Lassú tűzön, folytonos keverés mellett főzd sűrűre, majd hagyd, hogy langyosra hűljön, és töltsd meg a kosárkákat. A tetejükre tegyél egy evőkanál gyümölcsöt, és picit nyomogasd bele a pudingos masszába.

Blog.hu ajánló