Így készül a tökéletes palócleves
A magyaros ízvilág jeles képviselője a palócleves. Készítsd el receptünket, ami nem szűkölködik mennyei alapanyagokban!

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt a Sárik Péter Trió elragadó jazzkoncertjére a Pesti Vigadóba! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

A legjobb hidratálók, de sokan rosszul használják őket: így hatnak a növényi olajok »

Ezt mindenki rosszul csinálja hajmosáskor: te hova viszed fel a sampont? »

Gyors frizurák sapka alá, nemcsak hosszú hajból - Videós útmutató »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A palóclevesben minden van, amit a magyar ember szeret: hús, pirospaprika és vöröshagyma, mindez egy kis tejföllel megbolondítva.

Pontosan ezért annyira nagy kedvenc ez a fogás, aminek elkészítése sem igényel különösebb jártasságot. Próbáld ki receptünket, és lepd meg a párod egy kiadós ebéddel!

Palócleves

Hozzávalók:

  • 60 dkg birkahús
  • 40 dkg zöldbab
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 dl tejföl
  • 2 krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 babérlevél

Elkészítés ideje:

Másfél óra.

Elkészítés menete:

A birkahúst alaposan mosd meg, ha hártyás, akkor előtte vágd le róla a legfelső réteget. Papírtörlővel itasd le róla a felesleges vizet, majd vágd apró kockákra. Öntsd az olajat egy fazékba, szórd rá a felaprított vöröshagymát, és dinszteld meg. Add hozzá a húst, pirítsd négy-öt percig, szórd meg pirospaprikával, ezután öntsd fel másfél liter vízzel.

Add hozzá a fokhagymát, a babérlevelet és a köményt, és ízlésed szerint sózd is meg. A krumplit hámozd meg, és amikor a hús már félig megfőtt, add a leveshez. Ugyanekkor keverd hozzá a zöldbabot is.

A tejfölt a liszttel keverd ki csomómentesre, majd habard be vele a levest. Hagyd, hogy felrottyanjon, és vedd le a tűzről. Ízlésed szerint tálaláskor szórd meg aprított petrezselyemmel.

Kép: nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com

Blog.hu ajánló