Így készül a legfinomabb csokilikőr
Ha sok vendéget vársz
A piros tojás mellett illik egy kis itallal is készülni a locsolók fogadása. Készítsd el csokis receptünket!

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Csodás őszi esküvői dekorok erdei bogyókkal - Ez is lehet romantikus »

4 tipikus vásárlási hiba, amitől tele a szekrény, még sincs mit felvenned »

Széles csípő, nagy popsi: így öltözz ősszel, ha nőies körte alakod van »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A locsolókat illik megkínálni valami töményebb innivalóval is, például házi likőrrel fogadhatod őket.

Csokilikőrreceptünk gyorsan megvan, bár a titka abban rejlik, hogy már húsvét előtt legalább egy héttel - de jobb, ha kettővel - célszerű elkészíteni, hogy az ízei alaposan összeérjenek. Ne habozz, próbáld ki!

Csokilikőr

Hozzávalók:

  • 40 dkg cukor
  • 10 dkg kakaópor
  • 8 dl tejszín
  • 3 dl vodka
  • 2 tojássárgája

Elkészítés ideje:

50-60 perc.

Az elkészítés menete:

A tejszínbe keverd bele a cukor nagy részét, és forrald fel. A kakaóporba vegyítsd bele a maradék cukrot, és a tejszínes massza óvatos adagolásával keverd simára a krémet. Eközben újra forrald fel, majd hűtsd le. Érdemes időnként keverni rajta, hogy a teteje ne legyen bőrös.

A tojássárgákat keverd kissé habosra, és add a kakaós masszához. Hűtsd ki teljesen, végül add hozzá a vodkát. Mielőtt üvegbe töltenéd, szűrd át. Érdemes már húsvét előtt egy - de inkább két - héttel megcsinálni, hogy az ízek alaposan összeérjenek. Minden nap rázd fel kicsit, hogy az alapanyagok ne üljenek le az aljára.

Blog.hu ajánló