Így készítsd el a tökéletes tojáslikőrt
Keresve sem találhatnál jobb vendégvárót, egy kupica házi készítésű tojáslikőrt. Próbáld ki ízletes receptünket!

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Bundás, meleg szobacsizma házilag, varrás nélkül - Imádni fogod! »

Így fertőtlenítsd a sminkecsetet: nem elég, ha meleg vízbe áztatod »

Unikornis a tortán: 2017 fura trendje már az esküvőkre is begyűrűzött »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bár a tojáslikőrt készen is megveheted, sokkal finomabb, ha te magad kevered be a kontyalávalót.

Elkészítése nem nehéz, csak keverd össze a hozzávalókat, és hűtsd le a végeredményt.

Egyre figyelj, mielőtt a tojásokat szétválasztanád, alaposan mosd meg a héjukat, hogy a szalmonellafertőzéstől megkíméld a vendégeket és a családot is.

Tojáslikőr

Hozzávalók:

  • 40 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 5 tojássárgája
  • 3,5 dl vodka
  • 2 evőkanál vanília aroma
  • 1 evőkanál rum

A tojásokat kívülről alaposan mosd meg, majd válaszd őket ketté.

A tojássárgáját a vanília aromával és a cukorral keverd habosra. A tejet forrald fel lassú tűzön, nehogy odakapjon, majd hűtsd le teljesen.

Keverd össze a tejet a tojássárgás masszával, majd add hozzá a vodkát és a rumot. Hűtsd le teljesen, hogy mire a locsolók megérkeznek, legyen mivel megkínálni őket.

Blog.hu ajánló