Vértisztító, gyulladáscsökkentő, és csupa vitamin: mit érdemes tudni a nektarinról?

Isteni, üdítő nyári csemege.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nincs is jobb a nyári melegben, mint egy kellemesen savanykás, üdítő, élénk színekben pompázó nektarin, ami a testet és a lelket egyaránt felfrissíti. A gyümölcsöt azonban nemcsak ezért érdemes fogyasztani, hanem a szervezetre gyakorolt hatása miatt is.

Kicsiknek-nagyoknak jó nektarint enni, babáknak hat hónapos kortól adható. A gyerekek is szeretik, ami nagy előny, hiszen az ízletes falatokkal a sok jótékony hatású alkotóelem mind-mind a szervezetükbe vándorol.

Miért jó a nektarin?

A nyár elejétől késő őszig érő nektarin vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag: kiváltképp C- és B-vitamin-, illetve kalcium- és magnéziumtartalma magas.

Vértisztító, méregtelenítő, gyulladáscsökkentő hatása van, jót tesz a májnak, és mivel rostban és vízben gazdag, az emésztésnek is. Felgyorsítja az anyagcserét.

A nektarin magában, de salátában is finom, remekül illik a mozzarellához, a pármai sonkához - illeszd be a család étrendjébe, akár pikáns összetevőként!

Mi kell a fejlődő szervezetnek?

Kattints képgalériánkra, amely olyan ételeket tartalmaz, amelyek tápanyagtartalmuk miatt fontosak a fejlődő szervezet számára.

A 20 legütősebb étel a fejlődő szervezetnek

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük