7 népszerű nyári étel, ami Candidát okoz

A gyereknél is

A Candida kialakulásáért a magas cukortartalmú és adalékanyagban gazdag élelmiszerek is felelhetnek.

Dia

	A nyaralás alkalmával minden szülő engedékenyebb, így ilyenkor több adag potyacukorka is becsúszik, holott ez a fogakat is károsítja, magas cukortartalma pedig Candida-hajlamosító tényezőként hat.

A nyaralás alkalmával minden szülő engedékenyebb, így ilyenkor több adag potyacukorka is becsúszik, holott ez a fogakat is károsítja, magas cukortartalma pedig Candida-hajlamosító tényezőként hat.

Dia

	A hamburger és a hot dog tele van ketchuppal, majonézzel és egyéb adalékanyaggal, ami szintén elősegítheti a betegség kialakulását.

A hamburger és a hot dog tele van ketchuppal, majonézzel és egyéb adalékanyaggal, ami szintén elősegítheti a betegség kialakulását.

Dia

	A cukros fagyik és jégkrémek sem ajánlottak, legalábbis ne adj túl sokat a gyereknek.

A cukros fagyik és jégkrémek sem ajánlottak, legalábbis ne adj túl sokat a gyereknek.

Dia

	A pizza a fehér lisztből készült tészta, illetve a tartósítószerekkel gazdagított paradicsomszósz miatt sem ajánlott.

A pizza a fehér lisztből készült tészta, illetve a tartósítószerekkel gazdagított paradicsomszósz miatt sem ajánlott.

Dia

	Sok nyári gyümölcs cukortartalma nagyon magas, többek között a sárgadinnyével és a szőlővel sem árt vigyázni.

Sok nyári gyümölcs cukortartalma nagyon magas, többek között a sárgadinnyével és a szőlővel sem árt vigyázni.

Dia

	A gombák mérgei - a mikotoxinok - a táplálékon keresztül az állati szervezetbe is bejutnak, de mivel az állatok nem tudják lebontani, ott maradnak a húsban. Elsősorban a disznó- és a marhahússal kell vigyázni, ha grillezést tervezel.

A gombák mérgei - a mikotoxinok - a táplálékon keresztül az állati szervezetbe is bejutnak, de mivel az állatok nem tudják lebontani, ott maradnak a húsban. Elsősorban a disznó- és a marhahússal kell vigyázni, ha grillezést tervezel.

Dia

	A lángossal is csak óvatosan az élesztő miatt.

A lángossal is csak óvatosan az élesztő miatt.

Ezt is szeretjük
Szerző: Debreceni Andi
Fotó: