Sajtos-tejfölös karfiol
Gyerekkorom kedvenc étele a rakott karfiol, ezt számtalan változatban elkészítem saját ötlet alapján, illetve mindig azt használok hozzá, amit a hűtőben találok.
Fiam kedvenc étele.
Sajtos-tejfölös karfiol
Hozzávalók 4 személyre
- 1 közepes fej karfiol(kb. 1 kg)
- 1 pohár 12%-os tejföl
- 1 tojás
- 15 dkg reszelt mozzarella
- 1 evőkanál reszelt parmezán
- só
- 1 teáskanál vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük.
Egy kerámia tepsit kivajazunk és beletesszük a megfőzött karfiolt.
Közben elkészítjük az öntetet, a tojást feltörjük, elkeverjük a tejföllel, beletesszük a parmezánt és a mozzarellát (egy evőkanálnyit félre teszünk), sózzuk. Ezzel az öntettel nyakon öntjük a karfiolt.
180 fokos sütőben légkeveréses fokozaton sütjük, ameddig a teteje megbarnul kb. 20 perc. A végén rászórjuk a maradék mozzarellát és visszatoljuk a sütőbe 1-2 percre.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció