Mentás-gyömbéres eperleves
Mentás-gyömbéres eperleves
Hozzávalók 2 személyre
- 4 dl édes fehérbor
- 4 dl víz
- 2-3 ek barna cukor
- 1 tk vaníliaaroma
- 0.5 mk őrölt gyömbér
- 0.5 mk szerecsendió
- 0.5 mk őrölt fahéj
- 3-4 db szegfűszeg
- 10-12 db mentalevél
- 25 dkg eper
Elkészítés:
SZÜRET A KONYHÁBAN
A bort és a vizet öntsük bele egy edénybe, majd adjuk hozzá a barna cukrot, a vaníliaaromát, a mentalevelet, és a fűszereket, és szép lassan főzzük 5-6 percig.
Szűrőn szűrjük át a levest, majd tegyük bele a feldarabolt epret. Végül tegyük vissza a tűzre, forraljuk fel. Amikor felforrt, zárjuk el a gázt, és fedjük le az edényt, majd úgy hagyjuk langyosra hűlni a levest. (Vigyázzunk, hogy ne főzzük tovább, mert az eper túlpuhul.)
Amikor már csak langyos, tegyük be a hűtőbe, és hűtsük ki teljesen.
