Grillezett hal zöldségekkel
Grillezett hal zöldségekkel
Hozzávalók 2 személyre
- 1 kisebb méretű hal egészben
- fél fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- fél kg újburgonya
- 1-2 répa
- 1 kisebb cukkini
- olívaolaj
- fűszerek
Elkészítés:
A halat besózom, és 1-2 órára állni hagyom. A zöldségeket megpucolom, és feldarabolom. A fokhagymát lereszelem, összekeverem egy kevés mustárral, 1-1,5 dl olívaolajjal, sóval, borssal és majoránnával. Ezzel kenegetem be a hal mindkét oldalát, és a belsejét is. A belsejébe teszem a felkarikázott vöröshagymát.
Grilltálcára rakom a halat, majd köré halmozom a cukkinit, újburgonyát, répát. Sózom, és meglocsolom kevés olívaolajjal.
Sütőben grillezem 200 fokon, kb. 35-40 percen keresztül, félidőben a halat meg lehet fordítani, és időnként az egészet érdemes meglocsolni egy kevés olívaolajjal.
Kefires-mustáros öntettel tálalom.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept