Édesburgonya krémleves

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A családnak készült, újításnak.

Édesburgonya krémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 nagyobb édes burgonya
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 kanál olívaolaj
  • 1 mokkáskanál gyömbérpor
  • őrölt bors
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • petrezselyemzöld
  • _A tálaláshoz_
  • levesgyöngy
Recept idők

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk és felkarikázzuk. A hagymát nagyon apró kockára felvágjuk, majd egy kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a burgonyát, majd annyi vízzel öntjük fel, amennyi éppen csak, hogy ellepi. Sóval, borssal és gyömbérrel ízesítjük. Lassú tűzön puhára pároljuk a burgonyát. A tejszínbe belekeverjük a lisztet. A levest botmixerrel pürésítjük, majd behabarjuk a tejszínnel. A levest, gyöngyökkel és petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük