Garantált a másfélszer gyorsabb fogyás ezzel a módszerrel: jóllakottnak érzed magad tőle

A változást csak a mérleg fogja mutatni, nem a korgó gyomor.

Dia


                        	Nem csak a klasszikus leveszöldségeket lehet bőséggel tenni a levesekbe, hogy azok laktatóak legyenek. Néhány levél káposzta vagy némi kockára vágott karfiol, karalábé, esetleg tök szinte minden levesben elfér, akár tészta helyett is. Ha pedig a sűrítésről van szó, nemcsak a szokványos liszttel vagy tejszínnel próbálkozhatsz, de akár reszelt cukkinival és házi paradicsompürével is. Ilyen módon rengeteg plusz C-vitaminhoz és rosthoz, de kevesebb szénhidráthoz jut a szervezeted.

Nem csak a klasszikus leveszöldségeket lehet bőséggel tenni a levesekbe, hogy azok laktatóak legyenek. Néhány levél káposzta vagy némi kockára vágott karfiol, karalábé, esetleg tök szinte minden levesben elfér, akár tészta helyett is. Ha pedig a sűrítésről van szó, nemcsak a szokványos liszttel vagy tejszínnel próbálkozhatsz, de akár reszelt cukkinival és házi paradicsompürével is. Ilyen módon rengeteg plusz C-vitaminhoz és rosthoz, de kevesebb szénhidráthoz jut a szervezeted.

Fotó: pixabay.com

Dia


                        	A reszelt tökféléket könnyen használhatod keményítő vagy liszt helyett olyan ételek sűrítésére, amelyekre nem is gondolnál. Például a chilis babban fel sem tűnik a puhára főtt reszelt cukkini, míg a borsófőzelékbe kerülhet némi sárgarépa vagy brokkoli.

A reszelt tökféléket könnyen használhatod keményítő vagy liszt helyett olyan ételek sűrítésére, amelyekre nem is gondolnál. Például a chilis babban fel sem tűnik a puhára főtt reszelt cukkini, míg a borsófőzelékbe kerülhet némi sárgarépa vagy brokkoli.

Fotó: pixabay.com

Dia


                        	Zöldségekből nagyszerű rizst és krumplit pótló köretet készíthetsz, ha egyszerűen olajban kisütöd őket. Ehhez ideális lehet az édesburgonya vagy a répa, sőt, akár házi chipset is csinálhatsz hirtelen kisütött kelkáposztalevelekből vagy vékonyra vágott cukkiniszeletekből. Ezek rosttartalmuk miatt laktatnak annyira, mint a klasszikus köretek, ám jelentősen csökkentik a szénhidrát- és kalóriamennyiséget, megkétszerezve ezzel a fogyást.

Zöldségekből nagyszerű rizst és krumplit pótló köretet készíthetsz, ha egyszerűen olajban kisütöd őket. Ehhez ideális lehet az édesburgonya vagy a répa, sőt, akár házi chipset is csinálhatsz hirtelen kisütött kelkáposztalevelekből vagy vékonyra vágott cukkiniszeletekből. Ezek rosttartalmuk miatt laktatnak annyira, mint a klasszikus köretek, ám jelentősen csökkentik a szénhidrát- és kalóriamennyiséget, megkétszerezve ezzel a fogyást.

Fotó: pixabay.com

Dia


                        	Álcázd tésztának a zöldségeket, így a tésztaköretet könnyen kiiktathatod, és a kedvenc szószaidat sem egy nagy adag szénhidrátra fogod ráborítani, hanem csupa egészséges, béltisztító rostra. Ideális lehet áltészta készítéshez a cukkini, a retek, a répa vagy az édesburgonya, sőt, akár a könnyen tésztává alakítható spagettitökkel is próbálkozhatsz.

Álcázd tésztának a zöldségeket, így a tésztaköretet könnyen kiiktathatod, és a kedvenc szószaidat sem egy nagy adag szénhidrátra fogod ráborítani, hanem csupa egészséges, béltisztító rostra. Ideális lehet áltészta készítéshez a cukkini, a retek, a répa vagy az édesburgonya, sőt, akár a könnyen tésztává alakítható spagettitökkel is próbálkozhatsz.

Fotó: pixabay.com

Dia


                        	Az édességekben is könnyen találhatsz helyet a zöldségeknek. A cukkini, a sárgarépa vagy a gyümölcsök közül az alma például ideális tésztákba sütve, sőt, próbálkozhatsz spenóttal, avokádóval, uborkával és más zöldségekkel készülő sós süteményekkel is.

Az édességekben is könnyen találhatsz helyet a zöldségeknek. A cukkini, a sárgarépa vagy a gyümölcsök közül az alma például ideális tésztákba sütve, sőt, próbálkozhatsz spenóttal, avokádóval, uborkával és más zöldségekkel készülő sós süteményekkel is.

Fotó: pixabay.com

Dia


                        	Púpozz zöldségeket bátran a szendvicseidre, így a sonka és a sajt ízét fantasztikus új dolgokkal dobhatod fel. Próbálgasd a különböző leveles zöldségeket vagy a gyakran szuperételként emlegetett zöldségcsírákat, míg meg nem találod a kedvenc ízkombinációdat!

Púpozz zöldségeket bátran a szendvicseidre, így a sonka és a sajt ízét fantasztikus új dolgokkal dobhatod fel. Próbálgasd a különböző leveles zöldségeket vagy a gyakran szuperételként emlegetett zöldségcsírákat, míg meg nem találod a kedvenc ízkombinációdat!

Fotó: pixabay.com

Dia


                        	A vegetariánusoktól megtanulhatod, hogy a zöldségekkel akár a húsokat is pótolhatod, vagy éppen a kenyeret. Ahelyett azonban, hogy mindent szójából készítenél, próbáld ki a babból és magvakból készült húspogácsát vagy az ízletes, friss salátalevelekbe tekert szendvicset, melyekkel sok kalóriát, zsírt és szénhidrátot iktathatsz ki. Ha ez nem nyerte el a tetszésed, akkor pedig akár felezve is keverheted a zöldségeket darált hússal, így készíthetsz fele csirke, fele cukkini fasírtot vagy gombás, marhahúsos húsgombócot.

A vegetariánusoktól megtanulhatod, hogy a zöldségekkel akár a húsokat is pótolhatod, vagy éppen a kenyeret. Ahelyett azonban, hogy mindent szójából készítenél, próbáld ki a babból és magvakból készült húspogácsát vagy az ízletes, friss salátalevelekbe tekert szendvicset, melyekkel sok kalóriát, zsírt és szénhidrátot iktathatsz ki. Ha ez nem nyerte el a tetszésed, akkor pedig akár felezve is keverheted a zöldségeket darált hússal, így készíthetsz fele csirke, fele cukkini fasírtot vagy gombás, marhahúsos húsgombócot.

Fotó: pixabay.com
Ezt is szeretjük
Fotó: