3 fogyasztó hatású, de laktató leves, amiből tényleg bármennyit ehetsz

Finom, friss tavaszi zöldségekből készíthető levesreceptek!

Dia


                        	Zellerkrémleves
                        	Hozzávalók:
                        	
                        		1 nagy fej zellergumó
                        	
                        		5 dkg vaj
                        	
                        		3 szál újhagyma
                        	
                        		2 dl joghurt
                        	
                        		1 l húsleves - kockából is jó
                        	
                        		só, frissen őrölt bors
                        
                        	Elkészítés menete:
                        	Végy elő egy levesfőzésre alkalmas lábast, karikázd fel a hagymát, majd olvaszd fel a vajat, és egy kicsit dinszteld meg rajta. A zellergumót tisztítsd meg, vágd közel egyforma méretű, apró kockákra, add a hagymás-vajas keverékhez, sózd és borsozd, majd öntsd fel a húslevessel.
                        	Közepes lángon addig főzd, amíg a zellerdarabokat már könnyen szét tudod nyomni egy villával. Ha elérték ezt az állapotot, botmixerrel turmixold péppé az egészet, majd add hozzá a joghurt. Kevergesd egy-két percig, majd zárd el a gázt, és már tálalhatod is a levest.

Zellerkrémleves

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej zellergumó
  • 5 dkg vaj
  • 3 szál újhagyma
  • 2 dl joghurt
  • 1 l húsleves - kockából is jó
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés menete:

Végy elő egy levesfőzésre alkalmas lábast, karikázd fel a hagymát, majd olvaszd fel a vajat, és egy kicsit dinszteld meg rajta. A zellergumót tisztítsd meg, vágd közel egyforma méretű, apró kockákra, add a hagymás-vajas keverékhez, sózd és borsozd, majd öntsd fel a húslevessel.

Közepes lángon addig főzd, amíg a zellerdarabokat már könnyen szét tudod nyomni egy villával. Ha elérték ezt az állapotot, botmixerrel turmixold péppé az egészet, majd add hozzá a joghurt. Kevergesd egy-két percig, majd zárd el a gázt, és már tálalhatod is a levest.

Dia


                        	Borsókrémleves
                        	Hozzávalók 4 személyre:
                        	
                        		80 dkg mélyhűtött zöldborsó
                        	
                        		1 l csirkealaplé
                        	
                        		2 dkg vaj
                        	
                        		1 gerezd fokhagyma
                        	
                        		só
                        	
                        		bors
                        
                        	Elkészítés:
                        	A vajon pirítsd meg a zúzott fokhagymát, majd tedd bele a zöldborsót. Néhány percig párold, és öntsd hozzá az alaplevet. Ezt akár leveskockából is elkészítheted. Forrald fel a levest, majd kisebb lángon főzd puhára a borsót körülbelül 15 perc alatt. Ha kész, le is veheted a tűzről.
                        	Hagyd egy kicsit hűlni, majd robotgéppel keverd krémesre. Arra vigyázz, hogy ne legyen pépes. Öntsd vissza a lábosba, és ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, majd tálalás előtt melegítsd fel. Sajttal, pirított zsemlekockával is kínálhatod. Ha nem vagy szigorú diétán, egy kis tejfölt is tehetsz rá.

Borsókrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg mélyhűtött zöldborsó
  • 1 l csirkealaplé
  • 2 dkg vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítés:

A vajon pirítsd meg a zúzott fokhagymát, majd tedd bele a zöldborsót. Néhány percig párold, és öntsd hozzá az alaplevet. Ezt akár leveskockából is elkészítheted. Forrald fel a levest, majd kisebb lángon főzd puhára a borsót körülbelül 15 perc alatt. Ha kész, le is veheted a tűzről.

Hagyd egy kicsit hűlni, majd robotgéppel keverd krémesre. Arra vigyázz, hogy ne legyen pépes. Öntsd vissza a lábosba, és ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, majd tálalás előtt melegítsd fel. Sajttal, pirított zsemlekockával is kínálhatod. Ha nem vagy szigorú diétán, egy kis tejfölt is tehetsz rá.

Dia


                        	Cukkinikrémleves
                        	Hozzávalók:
                        	
                        		1 szép nagy vagy két kisebb cukkini
                        	
                        		1 közepes fej vöröshagyma
                        	
                        		5 dkg vaj
                        	
                        		pár levél friss bazsalikom
                        	
                        		5-6 dl húsleves - kockából is jó
                        	
                        		1,5 dl joghurt
                        	
                        		só, frissen őrölt bors
                        
                        	Elkészítés menete:
                        	A cukkinit pucold meg és kockázd fel. A hagymával járj el ugyanígy, majd egy közepes lábasban olvaszd meg a vajat, és dinszteld meg rajta a hagymát. Ha már szép üveges, akkor add hozzá a cukkinit, sózd, borsozd hangulatod szerint, majd öntsd fel a húslevessel. Főzd puhára a zöldségeket, majd ha már jól átfőttek, egy botmixerrel pürésítsd az egészet, és add hozzá a joghurtot.

Cukkinikrémleves

Hozzávalók:

  • 1 szép nagy vagy két kisebb cukkini
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • pár levél friss bazsalikom
  • 5-6 dl húsleves - kockából is jó
  • 1,5 dl joghurt
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés menete:

A cukkinit pucold meg és kockázd fel. A hagymával járj el ugyanígy, majd egy közepes lábasban olvaszd meg a vajat, és dinszteld meg rajta a hagymát. Ha már szép üveges, akkor add hozzá a cukkinit, sózd, borsozd hangulatod szerint, majd öntsd fel a húslevessel. Főzd puhára a zöldségeket, majd ha már jól átfőttek, egy botmixerrel pürésítsd az egészet, és add hozzá a joghurtot.

Ezt is szeretjük
Fotó: