A 4 legfinomabb diétás karácsonyi édesség
Karácsonykor sem kell lemondanod a mesés süteményekről. Próbáld ki kalóriaszegény, gyümölcsös, fűszeres receptjeinket!
Citromos túrótorta
Hozzávalók:
- másfél csésze keksz vagy kekszdara - ha igazán diétás sütit akarsz, Graham-kekszdara
- 3 evőkanál vaj
- 2 citrom leve és reszelt héja
- másfél kávéskanál zselatinpor
- 1 csésze zsírszegény túró
- fél csésze barnacukor
- 2 tojás
Kenj ki egy kör alakú, körülbelül 20 cm átmérőjű sütőformát. A kekszet, amennyiben egészben vetted meg, törd robotgéppel vagy aprítógéppel finom morzsákká. Olvaszd fel a vajat, majd keverd bele a morzsát.
Tedd a sütőformába, és jól nyomkodd le. Tedd a formát a hűtőbe. A citromos-túrós réteg elkészítéséhez tedd a citromhéjat és a citromlevet egy edénybe, majd keverd hozzá a zselatint. Lassan melegítsd fel a keveréket, várd meg, amíg a zselatin felolvad, majd hagyd kihűlni. Egy másik tálban keverd össze a túrót és a cukrot, majd add hozzá a szétválasztott tojások sárgáját és a zselatinos keveréket. Verd fel a tojásfehérjét, majd óvatosan forgasd össze a túrós keverékkel. Tedd rá a kekszes alapra, simítsd el, majd tedd a hűtőbe körülbelül 2 órára. Ha megdermedt, vedd ki a formából, és tálald szeletekre vágva.
Karácsonyi narancspuding
Hozzávalók:
- 10 dkg barnacukor
- 6 tojás
- 6 narancs
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
Válaszd szét 2 tojás sárgáját és fehérjét, majd verd fel a sárgáját. Moss meg 5 narancsot, facsard ki a levüket, majd keverd össze a cukorral és a keményítővel. Tedd fel a tűzre, majd folyamatos kevergetés közben sűrítsd be. Ezután vedd le a tűzről, üsd bele a maradék négy tojást, majd öntsd hozzá a felvert tojássárgáját. Hagyd, hogy egy kicsit sűrűsödjön, majd öntsd bele egy pudingformába, és gőz fölött főzd addig, míg kocsonyás nem lesz. Ha kihűlt, borítsd tányérra, majd narancskarikákkal díszítve tálald.
Vendégváró töltött alma
Hozzávalók:
- 5 alma
- 1 citrom
- 20 dkg zsírszegény túró
- 2-3 evőkanál barnacukor
- 1 csipet fahéj
Reszeld le a citrom héját, a levét pedig facsard ki. Az almákat hámozd meg, vágd félbe, és távolítsd el a magházat. Főzd az almákat 5 percig forrásban lévő vízben, majd hűtsd le. A túrót keverd össze a fahéjjal, a citromhéjjal és a cukorral, majd töltsd az almákba. Tedd a hűtőbe egy-két órára. Tálald hidegen.
-
Édesvízi igazgyöngy fülbevaló nagy méretű cirkóniával10 900 Ft
-
Kék opálos csepp alakú ezüst fülbevaló cirkóniával11 900 Ft
-
Rózsaszín cirkóniával díszített ovális ezüst ékszerszett15 900 Ft
-
Cirkónia tündöklés ezüst fülbevaló13 990 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy nyaklánc cirkóniával díszített csillaggal13 990 Ft
-
Fehér cirkónia kristállyal díszített kapcsos fülbevaló12 900 Ft
-
Tappancs ezüst nyaklánc cirkóniával8 900 Ft
-
Kék és fehér cirkónia kristályokkal díszített ezüst fülbevaló14 900 Ft
-
Cirkónia kristállyal díszített édesvízi igazgyöngy fülbevaló négyszög foglalattal15 900 Ft
-
Zöld cirkóniával díszített ezüst beszúrós fülbevaló5 490 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy fülbevaló cirkónia kristály díszítéssel14 900 Ft
-
Csepp alakú cirkóniával és édesvízi igazgyönggyel díszített ezüst nyaklánc13 900 Ft
-
Vasmacska cirkóniával ezüst nyaklánc6 490 Ft
-
Cirkónia kristályos minimalista ovális ezüst fülbevaló19 990 Ft
-
Fehér cirkóniával körben díszített édesvízi igazgyöngyös nyaklánc15 900 Ft
Karácsonyi fahéjcsillag
Hozzávalók:
- 250 g teljes kiőrlésű liszt
- 15 dkg vaj
- 1 evőkanál reszelt narancshéj
- 1 teáskanál fahéj
- 7 dkg barnacukor
Tedd a lisztet és a vajat egy tálba, majd dolgozd össze őket. A többi hozzávalót keverd össze, adj hozzá 2 evőkanál vizet, és formálj a tésztából gombócot. Tedd a tésztát nyújtódeszkára, és nyújtsd ki körülbelül 2-3 mm vastagságúra. Csillag alakú formával szaggass belőle annyi süteményt, amennyit csak tudsz. Tedd a csillagokat sütőpapírral lefedett sütőlemezre, és süsd őket aranybarnára. A kész csillagokat szórd meg egy kevés fahéjjal.
OLVASD EL EZT IS!
- villámdiéták
- villámdiéta mintaétrend
Tüntesd el az úszógumit 2 hét alatt!
- c-vitamin
- fogyasztó praktikák