Zsírégető magocska: így adj le heti 1,5 kilót kendermaggal!

Rendszeres fogyasztásával jelentősen jobb eredményeket hoz majd a fogyókúra.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kendermag igazi szupertáplálék, ha a zsírpárnák izmokká alakításáról vagy éppen csak a fogyásról van szó. Az apró magvak bővelkednek a tápanyagokban, és változatos módokon iktathatod be őket az étrendedbe, így nagyon érdemes megismerkedni velük.

A magocskák nemcsak nyersen, nassolnivalóként nagyszerűek, de elkészítheted őket főzve vagy pirítva is, így más és más variációkban fogyasztva élvezheted zsírégető hatásukat.

Milyen tápanyagok vannak a kendermagban?

A kendermag egyik legjobb tulajdonsága, hogy rengeteg fehérje van benne: olyannyira sok, hogy az már a húsok proteintartalmával vetekszik. Éppen ezért nagyszerű táplálék az izmok számára.

Rosttartalmának köszönhetően a kendermag fokozza a jóllakottságérzetet, így, ha például a reggelidbe kevered bele, kiadósabbá válik az étkezés. Ráadásul a magocskákban nagyon fontos zsírsavak - többek között omega-3 - és jótékony lipidek vannak, melyek közül a kolin lúgosít, míg az inozitol energiát ad.

Hogyan hatnak a magocskák?

A magvak hatását nemcsak a derékbőséged csökkenésén fogod észrevenni. Részben a bennük található omega-3-nak hála, részben más tápanyagok miatt, a magvak csökkentik a vérnyomást és a koleszterinszintet. Ebben olyannyira hatékonyak, hogy ha nagyobb mennyiségben fogyasztod őket, és ismert valamilyen szív- vagy érrendszeri betegséged, akkor érdemes orvos tanácsát kikérned, mielőtt belevágsz a diétába.

A kendermag egy másik fontos hatása rosttartalmával van összefüggésben. A rostoknak köszönhetően a magocska nemcsak laktató, de a bélrendszert is tisztítja, és segíti az emésztést, ami szintén nagyon előnyös a fogyókúrázók számára.

Fogyni szeretnél, de nem mennek le a kilók? Amit az oldhatatlan rostokról tudnod kell

Nézegess képeket!

Elolvasom

Így fogyaszd őket!

A kendermagok már nemcsak bioboltban, de gyakran nagyobb üzletek polcain is beszerezhetőek, sőt, sokszor felbukkannak diétás sütemények tésztájában is a pékségekben.

A magvakból egy-egy evőkanállal hozzátehetsz a zabpehelyhez, beleszórhatod joghurtba, vagy akár a húsok panírjába is keverhetsz belőle. Ha megpirítod a magvakat, azok intenzívebb ízre tesznek szert, ám a bennük lévő tápanyagok nem károsulnak, így bátran elkészítheted őket így is, ugyanígy az sem befolyásolja a hatásukat, ha turmixba szórod őket, amiben szintén nagyon finomak.

Ilyenkor egyedül arról nem szabad elfeledkezned, hogy 100 gramm kendermagban 570-630 kalória van, ami nagyon sok: egy evőkanálban akár 100-nál is több lehet, így ezt mindig számold hozzá, ha a napi beviteledet kalkulálod.

Ezt is szeretjük