Egészségesebb, mint a mediterrán étrend?

Ezzel indítsd 2015-öt, ha fogyni akarsz

Nemcsak fogyaszt, de nagyon finom is következő diéta.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az új északi diéta vagy más néven dán diéta - amelynek az elmúlt években számos követője akadt - Arne Astrup dietetikus nevéhez köthető.

A diéta alapját a hagyományos északi étrend adja, nem igényel kalóriaszámlálást, de természetesen fontos, hogy ne edd magad degeszre, ha valóban a fogyás a cél.

Próbáld ki a dán diétát!

A diéta olyan hagyományos skandináv élelmiszerekre épül, mint a tengeri halak, a hüvelyesek - bab, borsó, lencse -, az olajos magvak, a bogyós gyümölcsök, a vadhús. Ezen kívül sok zöldség, illetve a gabonafélék közül a zab és az árpa fogyasztását javasolja.

Az étrend nemcsak anyagcsere-serkentő rostokban, de antioxidánsokban és esszenciális zsírsavakban is gazdag - ebben a tekintetben nagyon emlékeztet a mediterrán étrendre.

Hasznos tanácsok a diétához

  • Kerüld az olajban sütést, az olajos salátaöntetek helyett balzsamecetet használj.
  • A són és borson kívül más fűszert is használj. Próbáld ki az almaecetet, a lime-ot.
  • A ketchup, a mustár, a majonéz helyett fogyassz savanyúságot vagy friss zöldségeket.

Azt hiszed, nem hizlalnak! 10 hétköznapi étel, ami centiket ragaszt rád

Nézegess képeket!

Elolvasom

Mintaétrend

1. nap

Reggeli: rántotta - petrezselyemmel és frissen reszelt tormával.
Tízórai: egy marék mandula.
Ebéd: 15 dkg grillezett lazac árpagyönggyel, káposztasalátával.
Uzsonna: egy alma.
Vacsora: chilis-fokhagymás ráksaláta.

2. nap

Reggeli: egy szelet teljes kiőrlésű kenyér vékonyan megvajazva, sajttal, uborkával, egy főtt tojással.
Tízórai: egy marék áfonya.
Ebéd: egy adag tonhalas tésztasaláta - teljes kiőrlésű tésztából - sok zöldséggel.
Uzsonna: egy kis tányér müzli - narancslével.
Vacsora: egy nagy tányér csirkehúsleves.

3. nap

Reggeli: egy tányér zabkása lenmaggal, reszelt almával, fahéjjal, dióval.
Tízórai: egy csésze zöld tea, egy körte.
Ebéd: egy adag szarvasragu párolt zöldbabbal, gyöngyhagymával.
Uzsonna: egy marék napraforgómag.
Vacsora: egy szelet teljes kiőrlésű pirítós kagylóval - lehet konzerv is.

Ezt is szeretjük