6 alattomos cukorforrás az étrendedben - Az összetevők közt nem is szerepel a cukor!
Megdöbbentő, mennyi cukrot viszel be néha anélkül, hogy tudnál róla.

Dia

	Gyümölcsleveket egyáltalán nem ajánlott fogyasztani a fogyókúra során, hiszen a fruktóztartalom mellett általában cukor is van bennük, ám a gyümölcsök rosttartalma hiányzik. Ez a 100%-os gyümölcslevek esetében sincs másképp, amelyek szinte kivétel nagy fruktózkoncentrációjú sűrítményekből készülnek.

Gyümölcsleveket egyáltalán nem ajánlott fogyasztani a fogyókúra során, hiszen a fruktóztartalom mellett általában cukor is van bennük, ám a gyümölcsök rosttartalma hiányzik. Ez a 100%-os gyümölcslevek esetében sincs másképp, amelyek szinte kivétel nagy fruktózkoncentrációjú sűrítményekből készülnek.

Dia

	A joghurtok természetes laktóztartalma mellett a gyümölcsös változatokban szinte kivétel nélkül szerepel a cukor, ráadásul nem is kis mennyiségben. Érdemes azonban emellett a fruktóz és a glükóz elnevezésekre is odafigyelni, amelyek a gyümölcscukrot és a szőlőcukrot takarják.

A joghurtok természetes laktóztartalma mellett a gyümölcsös változatokban szinte kivétel nélkül szerepel a cukor, ráadásul nem is kis mennyiségben. Érdemes azonban emellett a fruktóz és a glükóz elnevezésekre is odafigyelni, amelyek a gyümölcscukrot és a szőlőcukrot takarják.

Dia

	Nem árt vigyázni a különböző paradicsomos szószokkal és sűrítményekkel sem! A ketchup, a BBQ-szósz és a kész spagettimártások például nagyon sokszor már a második helyen a cukrot sorolják fel az összetevők közt, ám ezeken felül a karamell, a maltóz, azaz a malátacukor és a melasz is előfordulhat bennük.

Nem árt vigyázni a különböző paradicsomos szószokkal és sűrítményekkel sem! A ketchup, a BBQ-szósz és a kész spagettimártások például nagyon sokszor már a második helyen a cukrot sorolják fel az összetevők közt, ám ezeken felül a karamell, a maltóz, azaz a malátacukor és a melasz is előfordulhat bennük.

Dia

	Nemcsak a kompótokban találhatsz rengeteg cukrot, de a sós konzervekben is. Különösen jelentős mennyiség fordul elő a paradicsomos lében eltett baboknál és halaknál, valamint a borsókonzervekben.

Nemcsak a kompótokban találhatsz rengeteg cukrot, de a sós konzervekben is. Különösen jelentős mennyiség fordul elő a paradicsomos lében eltett baboknál és halaknál, valamint a borsókonzervekben.

Dia


                        	A mazsola és a szárított gyümölcsök sem mindig cukormentesek. Noha a boltok polcain az összetevők közt általában felbukkan maga a cukor szó, ha standoknál vásárolsz, érdemes megkérdezni, hogy cukros szárítással vagy egyszerű aszalással készültek-e a finomságok. Jó, ha tudod, hogy az utóbbi esetben is magas cukortartalomról beszélünk.

A mazsola és a szárított gyümölcsök sem mindig cukormentesek. Noha a boltok polcain az összetevők közt általában felbukkan maga a cukor szó, ha standoknál vásárolsz, érdemes megkérdezni, hogy cukros szárítással vagy egyszerű aszalással készültek-e a finomságok. Jó, ha tudod, hogy az utóbbi esetben is magas cukortartalomról beszélünk.

Dia

	A friss pékáruknál gyakori, hogy a legtöbb, amit megtudhatsz róluk nyomozás nélkül, hogy milyen lisztből készültek. Sajnos a teljes kiőrlésű és a szénhidrátcsökkentett termékek nem mindig jelentenek egyet a cukormentes pékárukkal, így jobb, ha megpróbálod kérdezéssel vagy a boltokban kifüggesztett listákról megtudni, mit is tartalmaznak ezek pontosan.

A friss pékáruknál gyakori, hogy a legtöbb, amit megtudhatsz róluk nyomozás nélkül, hogy milyen lisztből készültek. Sajnos a teljes kiőrlésű és a szénhidrátcsökkentett termékek nem mindig jelentenek egyet a cukormentes pékárukkal, így jobb, ha megpróbálod kérdezéssel vagy a boltokban kifüggesztett listákról megtudni, mit is tartalmaznak ezek pontosan.

Blog.hu ajánló
Fotó: