Fontosak a zsírvesztéshez! 5 ásványi anyag, amire napi szinten figyelj oda
Ha ezekből hiányt szenved a szervezeted, nem tudsz lefogyni.

Dia


                        	Kalcium
                        	
                        	A kalcium nemcsak a csontok, de az izmok és az izom-ideg kapcsolatok szempontjából is fontos a szervezeted számára. Ha sportolsz és diétázol, akkor különösen oda kell figyelned a kellő mennyiség bevitelére, hogy izmaid épülni tudjanak. Napi 1000-1300 milligrammot érdemes bevinni a szervezetedbe, amit tejtermékek, hal, diófélék fogyasztásával tudsz biztosítani.
                        	 

Kalcium

A kalcium nemcsak a csontok, de az izmok és az izom-ideg kapcsolatok szempontjából is fontos a szervezeted számára. Ha sportolsz és diétázol, akkor különösen oda kell figyelned a kellő mennyiség bevitelére, hogy izmaid épülni tudjanak. Napi 1000-1300 milligrammot érdemes bevinni a szervezetedbe, amit tejtermékek, hal, diófélék fogyasztásával tudsz biztosítani.
 

Dia


                        	Magnézium
                        	A magnézium gyakorlatilag minden sejtszintű működéshez elengedhetetlen, ami azonban a diétád szempontjából érdekes, az a vércukorszint-stabilizáló képessége. Vagyis ha elegendő magnéziumot fogyasztasz, akkor nem fog rád törni a hirtelen éhségérzet hatására jelentkező evési roham, ami a fogyókúra egyik legnagyobb akadálya. A napi magnéziumszükséglet a testsúly függvényében alakul, kilónként 6-10 milligramm magnéziummal kell számolni. Vagyis egy 60 kilós felnőtt esetében ez 360-600 milligrammot jelent.
                        	Természetes magnéziumforrások: mandula, zöld színű zöldségek, gyümölcsök, olajos magvak, borsó, bab.
                        	 

Magnézium

A magnézium gyakorlatilag minden sejtszintű működéshez elengedhetetlen, ami azonban a diétád szempontjából érdekes, az a vércukorszint-stabilizáló képessége. Vagyis ha elegendő magnéziumot fogyasztasz, akkor nem fog rád törni a hirtelen éhségérzet hatására jelentkező evési roham, ami a fogyókúra egyik legnagyobb akadálya. A napi magnéziumszükséglet a testsúly függvényében alakul, kilónként 6-10 milligramm magnéziummal kell számolni. Vagyis egy 60 kilós felnőtt esetében ez 360-600 milligrammot jelent.

Természetes magnéziumforrások: mandula, zöld színű zöldségek, gyümölcsök, olajos magvak, borsó, bab.
 

Dia


                        	Króm
                        	A króm a magnéziumhoz hasonlóan a vércukorszintet stabilizálja, és a szénhidrátok, cukrok lebontásában is nagy szerepet játszik. Természetes forrásai: sajtok, máj, húsok, hüvelyesek, teljes kiőrlésű gabonák. A napi krómszükséglet felnőtt emberek számára: 50-200 milligramm.
                        	 

Króm

A króm a magnéziumhoz hasonlóan a vércukorszintet stabilizálja, és a szénhidrátok, cukrok lebontásában is nagy szerepet játszik. Természetes forrásai: sajtok, máj, húsok, hüvelyesek, teljes kiőrlésű gabonák. A napi krómszükséglet felnőtt emberek számára: 50-200 milligramm.
 

Dia


                        	Foszfor
                        	A foszfor a szénhidrátok és zsírok lebontásában elengedhetetlen, enélkül eredményes fogyókúrára nem is számíthatsz. A szervezet optimálisan ugyanannyi foszfort igényel, mint kalciumot. Természetes forrásai: húsok, máj, teljes kiőrlésű gabonák, gabona korpák, diófélék.
                        	 

Foszfor

A foszfor a szénhidrátok és zsírok lebontásában elengedhetetlen, enélkül eredményes fogyókúrára nem is számíthatsz. A szervezet optimálisan ugyanannyi foszfort igényel, mint kalciumot. Természetes forrásai: húsok, máj, teljes kiőrlésű gabonák, gabona korpák, diófélék.
 

Dia


                        	Cink
                        	A cinkre kis mennyiségben van szüksége a szervezetnek, de arra mindenképpen, hiszen a cink gondoskodik az immunrendszer hatékony működéséről, a szénhidrátok lebontásáról és a vércukorszint stabilizálásáról is. A napi ajánlott mennyiség: legfeljebb 40 milligramm. Természetes forrásai: tojássárgája, lencse, olajos magvak, marhahús, zabpehely, sajt.
                        	 

Cink

A cinkre kis mennyiségben van szüksége a szervezetnek, de arra mindenképpen, hiszen a cink gondoskodik az immunrendszer hatékony működéséről, a szénhidrátok lebontásáról és a vércukorszint stabilizálásáról is. A napi ajánlott mennyiség: legfeljebb 40 milligramm. Természetes forrásai: tojássárgája, lencse, olajos magvak, marhahús, zabpehely, sajt.
 

Blog.hu ajánló
Fotó: