A 6 legjobb zsírégető vacsora
Könnyű és gyors diétás receptek
Épp fogyókúrázol, de már unod a monoton menüket? Dobd fel diétádat néhány különleges fogással!

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Béna szemöldök, remegős tusvonal: ez sül ki belőle, ha a pasid sminkel ki »

Csak úgy emlegetik: a pucér pasis kampány »

3 kardigánfazon, amitől karcsúbbnak tűnik az alakod »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Almás-spenótos saláta

Hozzávalók:

  • 2 teáskanál frissen facsart citromlé
  • 2 teáskanál frissen facsart narancslé
  • 2 teáskanál dijoni mustár
  • 2 teáskanál méz
  • 1 csipetnyi só
  • 1 csipetnyi feketebors
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 nagyobb alma
  • 5 csésze friss spenót
  • 10 dkg zsírszegény sajt

Keverd össze a citromlevet, a narancslevet, a mézet, a mustárt, a sót és a borsot egy kis tálban. Tedd a felaprított hagymát és az apró darabokra tépkedett spenótot egy nagyobb tálba, add hozzá az öntetet, majd keverd össze. Végül óvatosan keverd hozzá az almát és a sajtot is. Hidegen tálald.

Gazpacho-saláta feta sajttal

Hozzávalók:

  • negyed csésze olívaolaj
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé
  • fél teáskanál só
  • 1 csipet feketebors
  • 4-5 paradicsom
  • néhány nagyobb salátalevél
  • 1 csésze fetasajt
  • 2 csésze rukkola
  • 1 közepes kígyóuborka
  • 1 közepes vöröshagyma

Keverd össze az olajat, a citromlevet, a sót és a borsot egy nagyobb tálban. Mosd meg és aprítsd fel a zöldségeket, szeleteld fel a sajtot, tépd kisebb darabokra a rukkolát és a salátát, majd tedd őket a tálba. Tedd a salátát fél órára a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek, majd tálald. Teljes kiőrlésű kenyeret fogyassz hozzá.

Paradicsomos lencseleves

Hozzávalók:

  • 1 vöröshagyma
  • 2 nagy sárgarépa
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 20 dkg lencse
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 dkg paradicsompüré
  • 1 babérlevél
  • 1 liter víz
  • só, feketebors

Aprítsd fel a hagymát, majd az apróra vágott fokhagymával együtt pirítsd meg az olívaolajon. A paradicsompürét, a babérlevelet és az előző éjszaka 1 liter vízbe áztatott lencsét forgasd bele, és főzd körülbelül 30 percig kis lángon. Ha kész, vedd ki belőle a babérlevelet, majd ízesítsd sóval, borssal.

Párolt cukkíni paradicsommal

Hozzávalók:

  • 40 dkg cukkíni
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 alma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csomó petrezselyem
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • csipetnyi őrölt feketebors
  • só ízlés szerint

A hagymát vágd karikára, majd fonnyaszd meg az olívaolajon. Hámozd meg az almát, majd vágd apró darabokra, a paradicsommal együtt. Keverd össze őket, majd add a hagymához, és párold őket kis lángon. Hámozd meg, és vágd apróra a cukkínit, és kezdd el párolni egy másik serpenyőben szintén egy kis olívaolajon. Ha a cukkíni leve elfőtt, add hozzá a másik serpenyő tartalmát, és főzd még pár percig. Ezalatt aprítsd fel a petrezselymet, majd keverd el az összezúzott fokhagymával. Add a keveréket a cukkínihez, és főzd tovább 3-4 percig. Ha kész, sóval és borssal ízesítsd.

Lazac zöldcitromos öntettel

Hozzávalók:

  • 2 nagy zöldcitrom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 kisebb csilipaprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 csipet cukor
  • 1 csipet só
  • 20 dkg lazacfilé
  • őrölt feketebors ízlés szerint

Óvatosan hámozd meg a zöldcitromot, úgy, hogy a keserű, fehér részből ne maradjon a citromon. Bontsd gerezdjeire, majd minden gerezdet vágj 4 részre. Tedd egy tálba, az apróra vágott hagymával és csilipaprikával együtt. Add hozzá az olívaolajat, a cukrot és a sót, majd keverd össze. A lazac mindkét oldalát dörzsöld be borssal, és szórd meg sóval, majd egy kevés olívaolajon süsd meg. Tálald a zöldcitromos öntettel.

Gyömbéres csirke barnarizzsel

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál felaprított újhagyma
  • 2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
  • 4 gerezd fokhagyma, összepasszírozva
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • egy csipetnyi só
  • 1 szelet csirkemellfilé
  • 1 csésze barnarizs
  • 2 lime
  • 1 teáskanál barnacukor

Egy kisebb tálban keverd össze az újhagymát, a gyömbért, a fokhagyma felét, az olívaolajat és a sót. Forgasd bele a csirkemelleket a keverékbe, majd süsd ki olívaolajon. Ha megsült, vágd a csirkemelleket csíkokra átlósan, és tartsd melegen. Főzd meg a barnarizst. Egy kis tálban keverj össze 2 teáskanálnyi reszelt lime-héjat és 2 evőkanál lime-levet, majd add hozzá a barnacukrot és a maradék fokhagymát. Keverd addig, míg a cukor fel nem oldódik. A keveréket vegyítsd el a rizzsel, majd tálald a csirkével együtt.

OLVASD EL EZT IS!

no has ezdes
  • villámdiéták
  • villámdiéta mintaétrend

Tüntesd el az úszógumit 2 hét alatt!

kivi vitamin
  • c-vitamin
  • fogyasztó praktikák

A legerősebb zsírégető vitamin

Blog.hu ajánló