A 6 legjobb zsírégető vacsora

Könnyű és gyors diétás receptek

Épp fogyókúrázol, de már unod a monoton menüket? Dobd fel diétádat néhány különleges fogással!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Almás-spenótos saláta

Hozzávalók:

  • 2 teáskanál frissen facsart citromlé
  • 2 teáskanál frissen facsart narancslé
  • 2 teáskanál dijoni mustár
  • 2 teáskanál méz
  • 1 csipetnyi só
  • 1 csipetnyi feketebors
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 nagyobb alma
  • 5 csésze friss spenót
  • 10 dkg zsírszegény sajt

Keverd össze a citromlevet, a narancslevet, a mézet, a mustárt, a sót és a borsot egy kis tálban. Tedd a felaprított hagymát és az apró darabokra tépkedett spenótot egy nagyobb tálba, add hozzá az öntetet, majd keverd össze. Végül óvatosan keverd hozzá az almát és a sajtot is. Hidegen tálald.

Gazpacho-saláta feta sajttal

Hozzávalók:

  • negyed csésze olívaolaj
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé
  • fél teáskanál só
  • 1 csipet feketebors
  • 4-5 paradicsom
  • néhány nagyobb salátalevél
  • 1 csésze fetasajt
  • 2 csésze rukkola
  • 1 közepes kígyóuborka
  • 1 közepes vöröshagyma

Keverd össze az olajat, a citromlevet, a sót és a borsot egy nagyobb tálban. Mosd meg és aprítsd fel a zöldségeket, szeleteld fel a sajtot, tépd kisebb darabokra a rukkolát és a salátát, majd tedd őket a tálba. Tedd a salátát fél órára a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek, majd tálald. Teljes kiőrlésű kenyeret fogyassz hozzá.

Paradicsomos lencseleves

Hozzávalók:

  • 1 vöröshagyma
  • 2 nagy sárgarépa
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 20 dkg lencse
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 dkg paradicsompüré
  • 1 babérlevél
  • 1 liter víz
  • só, feketebors

Aprítsd fel a hagymát, majd az apróra vágott fokhagymával együtt pirítsd meg az olívaolajon. A paradicsompürét, a babérlevelet és az előző éjszaka 1 liter vízbe áztatott lencsét forgasd bele, és főzd körülbelül 30 percig kis lángon. Ha kész, vedd ki belőle a babérlevelet, majd ízesítsd sóval, borssal.

Párolt cukkíni paradicsommal

Hozzávalók:

  • 40 dkg cukkíni
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 alma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csomó petrezselyem
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • csipetnyi őrölt feketebors
  • só ízlés szerint

A hagymát vágd karikára, majd fonnyaszd meg az olívaolajon. Hámozd meg az almát, majd vágd apró darabokra, a paradicsommal együtt. Keverd össze őket, majd add a hagymához, és párold őket kis lángon. Hámozd meg, és vágd apróra a cukkínit, és kezdd el párolni egy másik serpenyőben szintén egy kis olívaolajon. Ha a cukkíni leve elfőtt, add hozzá a másik serpenyő tartalmát, és főzd még pár percig. Ezalatt aprítsd fel a petrezselymet, majd keverd el az összezúzott fokhagymával. Add a keveréket a cukkínihez, és főzd tovább 3-4 percig. Ha kész, sóval és borssal ízesítsd.

Lazac zöldcitromos öntettel

Hozzávalók:

  • 2 nagy zöldcitrom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 kisebb csilipaprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 csipet cukor
  • 1 csipet só
  • 20 dkg lazacfilé
  • őrölt feketebors ízlés szerint

Óvatosan hámozd meg a zöldcitromot, úgy, hogy a keserű, fehér részből ne maradjon a citromon. Bontsd gerezdjeire, majd minden gerezdet vágj 4 részre. Tedd egy tálba, az apróra vágott hagymával és csilipaprikával együtt. Add hozzá az olívaolajat, a cukrot és a sót, majd keverd össze. A lazac mindkét oldalát dörzsöld be borssal, és szórd meg sóval, majd egy kevés olívaolajon süsd meg. Tálald a zöldcitromos öntettel.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Gyömbéres csirke barnarizzsel

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál felaprított újhagyma
  • 2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
  • 4 gerezd fokhagyma, összepasszírozva
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • egy csipetnyi só
  • 1 szelet csirkemellfilé
  • 1 csésze barnarizs
  • 2 lime
  • 1 teáskanál barnacukor

Egy kisebb tálban keverd össze az újhagymát, a gyömbért, a fokhagyma felét, az olívaolajat és a sót. Forgasd bele a csirkemelleket a keverékbe, majd süsd ki olívaolajon. Ha megsült, vágd a csirkemelleket csíkokra átlósan, és tartsd melegen. Főzd meg a barnarizst. Egy kis tálban keverj össze 2 teáskanálnyi reszelt lime-héjat és 2 evőkanál lime-levet, majd add hozzá a barnacukrot és a maradék fokhagymát. Keverd addig, míg a cukor fel nem oldódik. A keveréket vegyítsd el a rizzsel, majd tálald a csirkével együtt.

OLVASD EL EZT IS!

no has ezdes
  • villámdiéták
  • villámdiéta mintaétrend

Tüntesd el az úszógumit 2 hét alatt!

kivi vitamin
  • c-vitamin
  • fogyasztó praktikák

A legerősebb zsírégető vitamin

Ezt is szeretjük