Így néz ki egy tökéletes diétás nap 1200 kalóriával: mutatjuk, mikor mit egyél

Ha így eszel, nem leszel éhes.

salata uvegben
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha diétázol, egyáltalán nem egyszerű önállóan összeválogatni az ételeket, pedig egy jó étrend nélkül nem is érdemes nekivágni a fogyókúrának. 

Egy mintanappal megmutatjuk, hogyan állíthatsz össze magadnak egy kiegyensúlyozott diétás napot 1200 kalóriával, mely energiabevitel egyenletes heti egy-másfél kilós fogyást eredményez általában.

1200 kalóriás mintanap

A tervezést érdemes már előző nap elkezdeni, így nem kerülsz abba a kínos helyzetbe, hogy délre elhasználod a kereted több mint 80%-át. Amikor a napi menüdet készíted elő, nem csak arra kell azonban odafigyelned, hogy ne haladd meg a kalórialimitedet. 

Kiemelkedően fontos, hogy a nap folyamán odafigyelj a rostok és a fehérjék folyamatos bevitelére, illetve arra, hogy vitaminokban gazdag zöldségekkel, gyümölcsökkel, étvágycsökkentő fűszerekkel töltsd fel az étrendedet. Naponta igyekezz legalább 25-35 gramm rostot és minimum 55-65 gramm fehérjét szétosztani az étkezések közt. Ezek ugyanis segítenek abban, hogy ne törjön rád hirtelen az éhség. 

Ideálisan egy napra három vagy öt étkezés jut, melyek mellé nyolc adagra osztva fogyassz legalább három liter vizet. Az ebédre és a vacsorára, sőt, akár a reggelire is oszthatsz egy kicsivel több kalóriát, míg a tízórai és az uzsonna inkább maradjon 200 alatt. Mutatjuk, hogyan működik mindez gyakorlatban!

Reggeli: egy pohár víz citromlével vagy egy csésze zöld tea, 100 gramm görög joghurt, 50 gramm zabpehely, 100 gramm friss eper, egy evőkanál mandula - 161 kalória, 3,7 gramm rost, 11 gramm fehérje.
Tízórai: gyümölcsös, spenótos bélradír turmix - 119 kalória, 11,9 gramm rost.
Ebéd: 150 gramm csirkemell sóval, borssal, kurkumával és chilivel megpirítva, 200 gramm brokkoli párolva - 315 kalória, 5 gramm rost, 51 gramm fehérje.
Uzsonna: 80 gramm avokádó fokhagymával, citromlével, sóval, borssal leturmixolva mártogatóssá, hozzá 300 gramm zellerszár - 176 kalória, 9,3 gramm rost, 1 gramm fehérje.
Vacsora: 200 gramm spenótfőzelék sovány tejjel elkészítve, két főtt tojással és 200 gramm főtt édesburgonyával - 418 kalória, 10,5 gramm rost, 24,2 gramm fehérje.

Ez összesen 1189 kalória a nap folyamán, mely mellé 40,4 gramm rost és 87,2 gramm fehérje társul, amivel még túl is teljesíted a napi fogyáshoz ajánlott minimális mennyiségeket.

Alig van bennük szénhidrát

Ezeknek az ételeknek szinte teljesen elhanyagolható a szénhidráttartalma, így akkor is fogyaszthatod őket, ha éppen ezzel a makrotápanyaggal egy kicsit szeretnéd magadat visszafogni. Lapozgasd végig őket!

A 10 legjobb táplálék, ha kerülöd a szénhidrátokat

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük