2, 0, 1, 7: mit ígér az új esztendő a számmisztika szerint?

Elemezzük a számjegyeket, és átfogó jóslatot adunk a következő évre.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

2017 a következő esztendő évszáma, melyet érdemes megvizsgálni a számmisztika szempontjából is. A numerológia szerint minden szám rendelkezik ugyanis valamilyen rezgéssel, mely energiájával hatást gyakorol az életükre.

Minthogy évet jelölő szám, az évszám egyike a legnagyobb jelentőséggel bíró számoknak. A 2017-es esztendőre nézvést a következő elemzést érdemes elolvasnod.

2017 - mint 2-0-1-7

A 2017-es évre a számmisztika új kezdetet, pozitív változásokat jósol, amit az emberi akaraterő és jó szándék együttes erejétől remélhetünk. Erre a következtetésre 2017 számjegyeinek külön-külön való elemzéséből juthatunk, azaz a kettes, a nulla, az egyes és a hetes szám vizsgálata során.

2 - a kettes szám a 2017-es évszámban kezdő, domináns pozícióban szerepel, ezért kiemelt fontosságú. Energiáival erősíti az érzékenységet, a harmóniára való vágyakozást, a törődés szándékát és az emberi kapcsolatokat. Nem is csoda, hogy asztrológiában a kettes szám égiteste a Hold, mely az érzelmek és az anyai gondoskodás égiteste. Minthogy a kettes ilyen emocionális szám a számmisztikában, évünkre - ahogyan örömünkre még csaknem ezer esztendeig - a szeretet és az érzelmek erősödése, ezek jelentőségének növekedése lesz jellemző. Reméljük, a világ forgása békés irányt vesz.

0 - a nulla a számmisztikában a lehetőségek száma, mely energiájával cselekvésre, alkotásra, változtatásra késztet. Segít továbbá abban, hogy az embernek legyen kitartása, ereje és elszántsága mindehhez. A nulla feltárja az új utakon való elindulás lehetőségét. Az asztrológiában a nulla égiteste a Plútó, mely energiáival ugyancsak abban segít, hogy az ember, keresztülküzdve magát a sors sötétebb, árnyasabb bugyrain, végül megtalálja útját a fény felé, és minden rendeződjön. Ezt is remélhetjük tehát az esztendőtől.

1 - az egyes a számmisztikában az alkotás, Isten, a fény és az ego száma. Az egyes a kezdet, az a szám, amelyből minden más szám lett, és amellyel osztható minden egyes szám. Az egyes a céltudatosságot, az ambíciókat erősíti, illetve cselekvésre késztet energiáival, mindemellett sikert hoz, melyet a szám táplálta akaraterőnek köszönhetünk. Az asztrológiában az egyes számhoz a Nap tartozik, mely körül minden más égitest is mozog. Az egyes szám tehát mindennek az alapja, az évszámban a teremtő erő jelenlétét, az akaraterő célravezetőségét vetíti előre. Eszerint, ha teszünk céljainkért, 2017-ben sikerrel járhatunk.

7 - az asztrológiában a hetes szám égiteste a Neptunusz. A számmal sok helyen találkozhatunk, úgy az ember alkotta, mint a természet alkotta dolgokban. Rengeteg növény virágzatát, mint a lótuszét is, hét szirom alkotja, de ott a hét szín alkotta a szivárvány, a hét hangot tartalmazó a zenei skála, a hét szentség, a hét főbűn, illetve erény, vagy a hét szabad művészet is, hogy néhány példát említsünk.

A hetes misztikus, a népművészetben és az okkultizmusban gyakorta előforduló szám, a teljesség száma, mely a számmisztikában a szellemi gyarapodást elősegítő energiát hordozza, és hozzásegít a lelki egyensúly eléréséhez. Segít meglelni a nyugalmat, minthogy a Biblia szerint Isten kész műve, a megteremtett világ felett a teremtés hetedik napján megpihent. Az esztendő tehát remélhetőleg elhozza az emberek életébe a lelki békét és a nyugalmat, mely a mai nyugtalan világban egy biztató kép a jövőre nézve.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

2017 - mint 1-es

A számmisztika szerint egységként vizsgálandó a 2017-es szám, mely egy saját számmal rendelkező esztendő lesz. Ennek kiszámolásához a számjegyek összeadásával kell kezdenünk: 2+0+1+7=10, majd egyjegyűre kell hoznunk az eredményt számjegyeinek újbóli összeadásával: 1+0=1, így tehát az eredmény, 2017 száma az 1-es lesz.

1 - a 2017-es esztendő száma az egyes, mely számról fentebb olvashattál részletes elemzést. Mint év, az egyes számú új esztendő új kezdetet, haladást, új ötleteket és változást ígér. Ez feltehetőleg az élet minden terén megmutatkozik majd, úgy az egyén, mint a közösség és a világ egészének életében. A számmisztika szerint bízhatunk abban, hogy a 2017-es esztendő az emberekben felerősödő jobbító szándéknak köszönhetően egy pozitív változásokat eredményező, sikeres esztendő lesz.

Ezt is szeretjük