Tényleg jó a tojáshéj csontritkulás ellen? Eláruljuk, és azt is, milyen ételekkel előzheted meg

Nem érdemes kidobni a tojáshéjat.

Tényleg jó a tojáshéj csontritkulás ellen? Eláruljuk, és azt is, milyen ételekkel előzheted meg

Dia


                        	A megfőtt tyúk- vagy fürjtojás héját főzd meg, majd hagyd pár órán át száradni. Egy mozsár vagy kávédaráló segítségével őröld púderfinomságúra, és tedd egy befőttesüvegbe. Kenyérsütéskor, sütemények készítésekor keverj egy kávéskanállal a lisztbe, de mézet is adagolhatsz az őrleményhez, amelyből mindennap, reggeli előtt fogyassz el egy teáskanállal. A gyerekek is bátran ehetnek belőle.

A megfőtt tyúk- vagy fürjtojás héját főzd meg, majd hagyd pár órán át száradni. Egy mozsár vagy kávédaráló segítségével őröld púderfinomságúra, és tedd egy befőttesüvegbe. Kenyérsütéskor, sütemények készítésekor keverj egy kávéskanállal a lisztbe, de mézet is adagolhatsz az őrleményhez, amelyből mindennap, reggeli előtt fogyassz el egy teáskanállal. A gyerekek is bátran ehetnek belőle.

Dia


                        	A tejtermékeken kívül számos olyan vitaminforrás létezik, amelyekkel megelőzhető a csontritkulás kialakulása. Fontos, hogy sok K-vitamint, kalciumot, bórt és magnéziumot tartalmazó  zöldség kerüljön az étrendedbe, ilyen például a brokkoli, a karfiol, a kelbimbó, fejes saláta vagy a káposzta, amely gazdag ezekben a vitaminokban.

A tejtermékeken kívül számos olyan vitaminforrás létezik, amelyekkel megelőzhető a csontritkulás kialakulása. Fontos, hogy sok K-vitamint, kalciumot, bórt és magnéziumot tartalmazó  zöldség kerüljön az étrendedbe, ilyen például a brokkoli, a karfiol, a kelbimbó, fejes saláta vagy a káposzta, amely gazdag ezekben a vitaminokban.

Dia


                        	A legtöbb zöldség- és főzelékféle több száz értékes növényi hatóanyagot, így karotinoidokat és élelmi rostokat is tartalmaz. A spenót fogyasztása a kalcium-, magnézium-, K- és B6-vitamin-, valamint foláttartalma miatt is ajánlatos.

A legtöbb zöldség- és főzelékféle több száz értékes növényi hatóanyagot, így karotinoidokat és élelmi rostokat is tartalmaz. A spenót fogyasztása a kalcium-, magnézium-, K- és B6-vitamin-, valamint foláttartalma miatt is ajánlatos.

Dia


                        	A szezámmagról kevesen tudják, de egy igazi kalciumbomba, amely fehérjében, vasban,  foszforban és A-vitaminban is gazdag: porrá zúzva salátába, müzlibe és főzelékbe is keverheted! Hasonlóképpen fogyaszthatod a mákot is, hiszen olajának magas foszfortartalma nagyon jól segíti a kalcium hatékony felszívódását és a csontokba való beépülését.

A szezámmagról kevesen tudják, de egy igazi kalciumbomba, amely fehérjében, vasban,  foszforban és A-vitaminban is gazdag: porrá zúzva salátába, müzlibe és főzelékbe is keverheted! Hasonlóképpen fogyaszthatod a mákot is, hiszen olajának magas foszfortartalma nagyon jól segíti a kalcium hatékony felszívódását és a csontokba való beépülését.

Dia


                        	A reggeli gabonapelyhek alapanyagában, a zabban, zabpehelyben, zabkorpában található béta-glükán - élelmi rost - csökkenti a koleszterinszintet, erősíti a csontokat és védi a fogakat, így mindennap fogyaszthatsz belőle!

A reggeli gabonapelyhek alapanyagában, a zabban, zabpehelyben, zabkorpában található béta-glükán - élelmi rost - csökkenti a koleszterinszintet, erősíti a csontokat és védi a fogakat, így mindennap fogyaszthatsz belőle!

Ezt is szeretjük
Fotó: