Az 5 legjobb E-vitamin-forrás
Képeken a javasolt ételek
Az E-vitamin is nélkülözhetetlen a szervezet számára, de természetes úton is pótolhatod.

Dia


                        	Spenót
                        	A friss, nyers spenót tömve van vitaminokkal, ezek közül hármat tartalmaz igazán nagymértékben, A-, C- és E-vitamint. Nyersen zöldségturmixokban vagy salátaként fogyaszthatod, így igazán nagy dózist kaphatsz ezekből a fontos vitaminokból. Ha főzve készíted el, akkor is megtart ezekből sokat, az E-vitamin zsírban oldódik, így a főzés során nem távozik el olyan sok belőle, mint például a vízben oldódó C-vitaminból.

Spenót

A friss, nyers spenót tömve van vitaminokkal, ezek közül hármat tartalmaz igazán nagymértékben, A-, C- és E-vitamint. Nyersen zöldségturmixokban vagy salátaként fogyaszthatod, így igazán nagy dózist kaphatsz ezekből a fontos vitaminokból. Ha főzve készíted el, akkor is megtart ezekből sokat, az E-vitamin zsírban oldódik, így a főzés során nem távozik el olyan sok belőle, mint például a vízben oldódó C-vitaminból.

Dia


                        	Brokkoli
                        	A brokkoli igazi csodaszer, majdnem az összes fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmazza, amire a szervezetednek szüksége van, antioxidáns hatású is, tehát kész főnyeremény. Sütve, főzve, nyersen, párolva, mindenhogyan finom, és minden változatban megtart valamennyit a vitamin- és ásványianyag-tartalmából. Fogyaszd akár minden nap, szerencsére könnyen emészthető, így a gyomrodat sem terheli le.

Brokkoli

A brokkoli igazi csodaszer, majdnem az összes fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmazza, amire a szervezetednek szüksége van, antioxidáns hatású is, tehát kész főnyeremény. Sütve, főzve, nyersen, párolva, mindenhogyan finom, és minden változatban megtart valamennyit a vitamin- és ásványianyag-tartalmából. Fogyaszd akár minden nap, szerencsére könnyen emészthető, így a gyomrodat sem terheli le.

Dia


                        	Petrezselyem
                        	A jellegzetes illatú és ízű zöldfűszer egyetlen levesből sem maradhat ki, de érdemes minél többféle ételhez használni. Akár a reggeli pirítósra is szórhatsz belőle, persze csak a friss változatból, a szárított verzió túl sok mindent már nem tartalmaz. Magas C- és E-vitamin tartalma mellett jót tesz a gyomornak, a téli időszakban különösen ajánlott a rendszeres fogyasztása, és gyulladáscsökkentő hatása is ismert.

Petrezselyem

A jellegzetes illatú és ízű zöldfűszer egyetlen levesből sem maradhat ki, de érdemes minél többféle ételhez használni. Akár a reggeli pirítósra is szórhatsz belőle, persze csak a friss változatból, a szárított verzió túl sok mindent már nem tartalmaz. Magas C- és E-vitamin tartalma mellett jót tesz a gyomornak, a téli időszakban különösen ajánlott a rendszeres fogyasztása, és gyulladáscsökkentő hatása is ismert.

Dia


                        	Dió
                        	A legkedveltebb őszi gyümölcs, a dió is rengeteg, a szervezet számára hasznos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, tulajdonképpen egy természetes multivitamin. Egy maréknyi dió már majdnem fedezi a napi szükséges bevitelt, legalábbis az ajánlásnak megfelelőt, amit azért egészen nyugodtan túlléphetsz. Pirítva vagy süteménybe sütve is finom és egészséges, de persze nyersen a legjobb.

Dió

A legkedveltebb őszi gyümölcs, a dió is rengeteg, a szervezet számára hasznos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, tulajdonképpen egy természetes multivitamin. Egy maréknyi dió már majdnem fedezi a napi szükséges bevitelt, legalábbis az ajánlásnak megfelelőt, amit azért egészen nyugodtan túlléphetsz. Pirítva vagy süteménybe sütve is finom és egészséges, de persze nyersen a legjobb.

Dia

	Máj	A májat elsősorban vastartalmáról ismerjük, na meg persze finom ízéről, de ez a népszerű belsőség E-vitamin-forrásnak sem utolsó. Nyersen semmiképpen sem ajánlott, viszont szerencsére borzasztó egyszerűen finomra készítheted, és egy közepes adag is biztosítja vasból és E-vitaminból a napi szükséglet jelentős részét. Ha pedig valamilyen zöldsalátával fogyasztod, biztosan jót teszel vele a szervezetednek.

Máj

A májat elsősorban vastartalmáról ismerjük, na meg persze finom ízéről, de ez a népszerű belsőség E-vitamin-forrásnak sem utolsó. Nyersen semmiképpen sem ajánlott, viszont szerencsére borzasztó egyszerűen finomra készítheted, és egy közepes adag is biztosítja vasból és E-vitaminból a napi szükséglet jelentős részét. Ha pedig valamilyen zöldsalátával fogyasztod, biztosan jót teszel vele a szervezetednek.

Blog.hu ajánló
Fotó: