Segítik az emésztést, stabilan tartják a vércukorszintet: 8 finom étel rostban gazdag sárgaborsóból

A sárgaborsó rosttartalma és a benne levő ásványi anyagok révén segít az egészség megőrzésében.

leves
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hüvelyes zöldségek rendkívül fontos szerepet kaphatnak az étrendben, a bennük levő vitaminok, ásványi anyagok, valamint magas növényifehérje- és rosttartalmuk révén táplálják a szervezetet, serkentik az emésztést, stabilan tartják a vércukorszintet, továbbá védik a szívet, és támogatják az izomzat épülését is.

A sárgaborsó, mely gyakorlatilag az érett zöldborsó hántolt és felezett belső magját jelenti, gazdag élelmi rostban, melynek révén támogatja az emésztési folyamatokat, hozzájárul a bélflóra sokszínűségéhez, valamint a fogyókúra sikeréhez. A rostok továbbá javítják az inzulinérzékenységet, nem okoznak nagy kilengéseket a vércukorszintben. Az alapanyag glikémiás indexe alacsony. Szívvédő káliumot, magnéziumot is tartalmaz.

Ételek sárgaborsóból

Bár sokan csak főzelékként fogyasztják, a sárgaborsó valójában sokoldalúan felhasználható, ízesítéstől függően akár egzotikus raguk, levesek, pürék is készülhetnek belőle. A száraz felezett borsót néhány órát vagy egy éjszakát javasolt beáztatni az elkészítés előtt.

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük