Bizony, rovar van az élelmiszerekben: egyértelműen kiderül a címkéről

A rovarszármazékok már most ott vannak a leghétköznapibb ételekben.

Rovarok élelmiszerekben
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a rovarokra a klímaváltozás miatt eltűnő élelmiszerek alternatívájaként is szokás tekinteni, valójában ezek nemcsak a jövő bizarr újításai lesznek. Némelyik már most megtalálható az ételekben.

Az élelmiszerekben leggyakrabban használt rovarszármazék a bíbortetűből kinyert ételfesték, a kármin, illetve a sellakként ismert fényezőanyag, ami a lakktetű váladékából készül.

Rovarok az ételekben

Míg a kármint az E-120 kódszám jelöli a címkéken, a sellakot E-904-es számmal tüntetik fel, ezek pedig a leghétköznapibb élelmiszerekben is megtalálhatók a joghurttól kezdve egészen a szalámiig. Bizarrnak tűnnek, félni azonban nem kell tőlük: a szervezetre teljesen veszélytelenek.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük