Bizony, rovar van az élelmiszerekben: egyértelműen kiderül a címkéről
A rovarszármazékok már most ott vannak a leghétköznapibb ételekben.
Bár a rovarokra a klímaváltozás miatt eltűnő élelmiszerek alternatívájaként is szokás tekinteni, valójában ezek nemcsak a jövő bizarr újításai lesznek. Némelyik már most megtalálható az ételekben.
Az élelmiszerekben leggyakrabban használt rovarszármazék a bíbortetűből kinyert ételfesték, a kármin, illetve a sellakként ismert fényezőanyag, ami a lakktetű váladékából készül.
Rovarok az ételekben
Míg a kármint az E-120 kódszám jelöli a címkéken, a sellakot E-904-es számmal tüntetik fel, ezek pedig a leghétköznapibb élelmiszerekben is megtalálhatók a joghurttól kezdve egészen a szalámiig. Bizarrnak tűnnek, félni azonban nem kell tőlük: a szervezetre teljesen veszélytelenek.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- ételszínezék
- adalékanyag