Növelik a rák kockázatát: képeken 7 gyakori rizikófaktor
Te is megteszed?
Ha leégsz vagy túl sok cukrot fogyasztasz, növeled a rák rizikóját.

Dia


                        	A többszöri napégés növeli a melanoma kockázatát - a napozás káros hatásai ugyanis összeadódnak. A megelőzés szempontjából lényeges, hogy 11-15 óra között lehetőleg ne tartózkodj a napon, használj fényvédőkrémet és tegyél fel kalapot. Kíváncsi vagy a bőrgyógyász véleményére? Kattints!

A többszöri napégés növeli a melanoma kockázatát - a napozás káros hatásai ugyanis összeadódnak. A megelőzés szempontjából lényeges, hogy 11-15 óra között lehetőleg ne tartózkodj a napon, használj fényvédőkrémet és tegyél fel kalapot. Kíváncsi vagy a bőrgyógyász véleményére? Kattints!

Dia


                        	Az ülőmunka nem csupán az aranyér és az elhízás kockázatát növeli. A mozgásszegény hétköznapok hatására a vérkeringés és az anyagcsere-folyamatok zavart szenvednek, a salakanyagok kiválasztása lassabban megy. Ennek következtében gyulladásos folyamatok indulhatnak meg a szervezetben, ami akár rákhoz is vezethet.

Az ülőmunka nem csupán az aranyér és az elhízás kockázatát növeli. A mozgásszegény hétköznapok hatására a vérkeringés és az anyagcsere-folyamatok zavart szenvednek, a salakanyagok kiválasztása lassabban megy. Ennek következtében gyulladásos folyamatok indulhatnak meg a szervezetben, ami akár rákhoz is vezethet.

Dia


                        	Statisztikai adatok szerint száz halálesetből 16 összefüggésbe hozható a dohányzással. Nem véletlen, hiszen egyetlen szál cigarettában több mint négyszáz mérgező anyag van. A dohányzás okozta halálesetek száma megdöbbentően magas hazánkban.

Statisztikai adatok szerint száz halálesetből 16 összefüggésbe hozható a dohányzással. Nem véletlen, hiszen egyetlen szál cigarettában több mint négyszáz mérgező anyag van. A dohányzás okozta halálesetek száma megdöbbentően magas hazánkban.

Dia


                        	Az úgynevezett rossz zsírokat érdemes lenne kerülnöd. A telített állati zsiradékok és a hidrogénezett növényi olajok is növelik a rák kialakulásának kockázatát. Érdemes megbarátkoznod a grillezéssel - ma már a grillezős serpenyőknek köszönhetőn nem szükséges kert a művelethez.

Az úgynevezett rossz zsírokat érdemes lenne kerülnöd. A telített állati zsiradékok és a hidrogénezett növényi olajok is növelik a rák kialakulásának kockázatát. Érdemes megbarátkoznod a grillezéssel - ma már a grillezős serpenyőknek köszönhetőn nem szükséges kert a művelethez.

Dia


                        	Azok az élelmiszerek, amelyek gyártásához sok tartósítószert, ételfestéket, ízfokozót használnak, ugyancsak növelik a rákkockázatot. Ezeket a mesterséges anyagokat ugyanis a szervezet nem képes feldolgozni. Tudj meg többet a rákkeltő adalékanyagokról!

Azok az élelmiszerek, amelyek gyártásához sok tartósítószert, ételfestéket, ízfokozót használnak, ugyancsak növelik a rákkockázatot. Ezeket a mesterséges anyagokat ugyanis a szervezet nem képes feldolgozni. Tudj meg többet a rákkeltő adalékanyagokról!

Dia


                        	A feldolgozott, félkész húsfélék rákkeltő hatású nitrátokat tartalmaznak. A vér károsításával annak oxigénszállító képességét csökkentik, valamint a belőlük képződő nitrózamin karcinogén vegyület. Tudj meg még többet a veszélyes adalékanyagokról!

A feldolgozott, félkész húsfélék rákkeltő hatású nitrátokat tartalmaznak. A vér károsításával annak oxigénszállító képességét csökkentik, valamint a belőlük képződő nitrózamin karcinogén vegyület. Tudj meg még többet a veszélyes adalékanyagokról!

Dia


                        	A túlzásba vitt cukorfogyasztás nem csupán az alakodnak nem tesz jót, de a finomított cukor táplálja a rákos sejteket, szöveteket, és elősegíti növekedésüket. Érdemes - amennyire csak lehet - kiiktatnod az étrendedből. Próbáld ki a nyírfacukrot!

A túlzásba vitt cukorfogyasztás nem csupán az alakodnak nem tesz jót, de a finomított cukor táplálja a rákos sejteket, szöveteket, és elősegíti növekedésüket. Érdemes - amennyire csak lehet - kiiktatnod az étrendedből. Próbáld ki a nyírfacukrot!

Blog.hu ajánló
Szerző: Horváth Eszter
Fotó: