A 16 legjobb lúgosító táplálék
Nem tudod, milyen ételekkel állíthatod helyre sav-bázis egyensúlyodat?

Dia

Spárga A benne lévő asparagine nevű lúgnak köszönhetően a spárga fogyasztásával hatékonyan állíthatod helyre tested sav-bázis egyensúlyát. Ezen túlmenően a zöldség remek vizelethajtó és méregtelenítő tulajdonsággal is bír.  Kapcsolódó cikk: A 4 leghatékonyabb zöldség elsavasodás ellen »

Spárga

A benne lévő asparagine nevű lúgnak köszönhetően a spárga fogyasztásával hatékonyan állíthatod helyre tested sav-bázis egyensúlyát. Ezen túlmenően a zöldség remek vizelethajtó és méregtelenítő tulajdonsággal is bír.

Kapcsolódó cikk:
A 4 leghatékonyabb zöldség elsavasodás ellen »

Dia


                        	Spenót
                        	A spenót ez egyik leghatékonyabb lúgosító zöldség. A benne lévő oxálsav emésztésserkentő hatású, a folsav pedig nélkülözhetetlen a vérképzéshez. B-vitamin tartalmának köszönhetően gyorsítja szervezeted anyagcsere-folyamatait is.
                        	
                        	Kapcsolódó cikk:
                        	Így fogyaszd a spenótot ínyvérzés, gyomorfekély és vérszegénység ellen! »

Spenót

A spenót ez egyik leghatékonyabb lúgosító zöldség. A benne lévő oxálsav emésztésserkentő hatású, a folsav pedig nélkülözhetetlen a vérképzéshez. B-vitamin tartalmának köszönhetően gyorsítja szervezeted anyagcsere-folyamatait is.

Kapcsolódó cikk:
Így fogyaszd a spenótot ínyvérzés, gyomorfekély és vérszegénység ellen! »

Dia


                        	Kapor
                        	A kapor nem csupán egészséges, de nagyon ízletes is. A bázisos konyhában gondoskodik az ásványianyag-bevitelről, és izgalmas aromát ad az ételeknek.

Kapor

A kapor nem csupán egészséges, de nagyon ízletes is. A bázisos konyhában gondoskodik az ásványianyag-bevitelről, és izgalmas aromát ad az ételeknek.

Dia


                        	Brokkoli
                        	Tudományos kutatások szerint a brokkoli fogyasztásának köszönhetően a szervezet sejtjeiben lúg raktározódik el. Emiatt pedig hosszú távon a brokkoli lehet az egyik legjobb megoldás a sav-bázis egyensúly helyreállítására.
                        	
                        	Kapcsolódó kvíz:
                        	A leggyakoribb tévhitek a sav-bázis egyensúlyról »

Brokkoli

Tudományos kutatások szerint a brokkoli fogyasztásának köszönhetően a szervezet sejtjeiben lúg raktározódik el. Emiatt pedig hosszú távon a brokkoli lehet az egyik legjobb megoldás a sav-bázis egyensúly helyreállítására.

Kapcsolódó kvíz:
A leggyakoribb tévhitek a sav-bázis egyensúlyról »

Dia


                        	Méz
                        	Az aranyló csodaszer az enyhén lúgosító táplálékok közé sorolható. Rendszeres fogyasztása erősen ajánlott, hiszen többek között baktériumölő, gyomornyugtató és gyulladáscsökkentő tulajdonsággal is bír.

Méz

Az aranyló csodaszer az enyhén lúgosító táplálékok közé sorolható. Rendszeres fogyasztása erősen ajánlott, hiszen többek között baktériumölő, gyomornyugtató és gyulladáscsökkentő tulajdonsággal is bír.

Dia


                        	Cékla
                        	A rubinvörös cékla rendkívül erős lúgosító hatással bír, ugyanakkor – káliumtartalma miatt – rendszeres fogyasztásával serkentheted szervezeted fizikai és szellemi teljesítőképességét is.
                        	
                        	Kapcsolódó cikk:
                        	A cékla 3 áldásos egészségügyi hatása »

Cékla

A rubinvörös cékla rendkívül erős lúgosító hatással bír, ugyanakkor – káliumtartalma miatt – rendszeres fogyasztásával serkentheted szervezeted fizikai és szellemi teljesítőképességét is.

Kapcsolódó cikk:
A cékla 3 áldásos egészségügyi hatása »

Dia


                        	Hal
                        	A halfélék a közepesen lúgos élelmiszerek csoportjába tartoznak. Elsősorban a tengeri halak fogyasztása ajánlott, hiszen ezek tekinthetők a legbiztosabb omega-3 zsírsav forrásnak.

Hal

A halfélék a közepesen lúgos élelmiszerek csoportjába tartoznak. Elsősorban a tengeri halak fogyasztása ajánlott, hiszen ezek tekinthetők a legbiztosabb omega-3 zsírsav forrásnak.

Dia


                        	Burgonya
                        	A szabadföldi növény a természet igazi csodája. Különleges bázisos étel a klasszikus burgonyaleves, mely lisztes burgonyából, párolt hagymából, sok sárgarépából, póréhagymából és zellergumóból készül.

Burgonya

A szabadföldi növény a természet igazi csodája. Különleges bázisos étel a klasszikus burgonyaleves, mely lisztes burgonyából, párolt hagymából, sok sárgarépából, póréhagymából és zellergumóból készül.

Dia


                        	Ananász
                        	A zamatos déli gyümölcsben található bromélia nevű enzim segít a szervezetnek a fehérjék megemésztésében, elősegíti a vér sav-lúg egyensúlyát, illetve javítja a hasnyálmirigy, az epe, a máj és a vastagbél működését.

Ananász

A zamatos déli gyümölcsben található bromélia nevű enzim segít a szervezetnek a fehérjék megemésztésében, elősegíti a vér sav-lúg egyensúlyát, illetve javítja a hasnyálmirigy, az epe, a máj és a vastagbél működését.

Dia


                        	Bazsalikom
                        	A fűszerek nem maradhatnak ki a bázisos konyhából sem. Az ásványi anyag bevitel és a kellemes ízek szempontjából egyaránt fontosak az olyan lúgosító fűszerek, mint a bazsalikom.

Bazsalikom

A fűszerek nem maradhatnak ki a bázisos konyhából sem. Az ásványi anyag bevitel és a kellemes ízek szempontjából egyaránt fontosak az olyan lúgosító fűszerek, mint a bazsalikom.

Dia

 	Szőlő  	Az ősz legkedvesebb gyümölcse enyhén lúgosító hatású, a belőle készült mazsola azonban igen hatásosan veszi fel a harcot a túlzott elsavasodás ellen. 	 	Kapcsolódó cikk: 	A 10 legfinomabb lúgosító táplálék »

Szőlő

Az ősz legkedvesebb gyümölcse enyhén lúgosító hatású, a belőle készült mazsola azonban igen hatásosan veszi fel a harcot a túlzott elsavasodás ellen.

Kapcsolódó cikk:
A 10 legfinomabb lúgosító táplálék »

Dia

 	Citrom  	Habár a citromnak savas az íze, az emésztés során mégis lúgos kémhatást idéz elő szervezetedben, ezért a sav-bázis egyensúlyod szempontjából rendkívül egészséges.  	Kapcsolódó cikk: 	A 3 legerősebb lúgosító étel, amiről nem is gondolnád »

Citrom

Habár a citromnak savas az íze, az emésztés során mégis lúgos kémhatást idéz elő szervezetedben, ezért a sav-bázis egyensúlyod szempontjából rendkívül egészséges.

Kapcsolódó cikk:
A 3 legerősebb lúgosító étel, amiről nem is gondolnád »

Dia

 	Cukkini  	A cukkini nélkülözhetetlen összetevője a bázisos konyhának. Ebédre, illetve vacsorára is egyaránt fogyaszthatod. 	 	Kapcsolódó cikk: 	A 7 legerősebb tavaszi lúgosító »

Cukkini

A cukkini nélkülözhetetlen összetevője a bázisos konyhának. Ebédre, illetve vacsorára is egyaránt fogyaszthatod.

Kapcsolódó cikk:
A 7 legerősebb tavaszi lúgosító »

Dia

 	Olívaolaj  	Szerelkezz fel extra szűz olívaolajjal és hidegen sajtolt lenmagolajjal. Főzz ezekkel, semmiképpen ne állati zsiradékkal!  	Kapcsolódó cikk: 	Így használd az olívaolajat! »

Olívaolaj

Szerelkezz fel extra szűz olívaolajjal és hidegen sajtolt lenmagolajjal. Főzz ezekkel, semmiképpen ne állati zsiradékkal!

Kapcsolódó cikk:
Így használd az olívaolajat! »

Dia

 	Banán  	Elsősorban a zöldségek rendelkeznek erős lúgosító hatással, ám a gyümölcsök között is akad néhány, mely segíthet a sav-bázis egyensúly helyreállításában. Ilyen például a banán.

Banán

Elsősorban a zöldségek rendelkeznek erős lúgosító hatással, ám a gyümölcsök között is akad néhány, mely segíthet a sav-bázis egyensúly helyreállításában. Ilyen például a banán.

Dia

 	Uborka  	Az uborka kiemelten lúgosító hatású növény, segít helyreállítani a szervezet pH-értékét. Ajánlott egész éven át fogyasztanod akár nyersen, akár salátaként.  	Kapcsolódó cikk: 	Az uborka 3 áldásos egészségügyi hatása »

Uborka

Az uborka kiemelten lúgosító hatású növény, segít helyreállítani a szervezet pH-értékét. Ajánlott egész éven át fogyasztanod akár nyersen, akár salátaként.

Kapcsolódó cikk:
Az uborka 3 áldásos egészségügyi hatása »

Dia

 	Petrezselyem  	A gyakran használt zöld fűszernövény nélkülözhetetlen, ha lúgosítani akarsz. Rendezz be az ablakpárkányon, az erkélyen vagy a kertben egy kis fűszernövényes sarkot, így a friss hozzávalókról gondoskodsz a konyhában.

Petrezselyem

A gyakran használt zöld fűszernövény nélkülözhetetlen, ha lúgosítani akarsz. Rendezz be az ablakpárkányon, az erkélyen vagy a kertben egy kis fűszernövényes sarkot, így a friss hozzávalókról gondoskodsz a konyhában.

Blog.hu ajánló
Fotó: