Képeken minden idők 7 legegészségtelenebb tápláléka
A parizertől a gumicukorig
Ismerd meg az élelmiszeripar remekeit!

Dia

	Bár a chipsről mindenki tudja, hogy egészségtelen, mégis esszük. Elsősorban sok olajat, mesterséges aromákat és ízfokozókat tartalmaz.

Bár a chipsről mindenki tudja, hogy egészségtelen, mégis esszük. Elsősorban sok olajat, mesterséges aromákat és ízfokozókat tartalmaz.

Dia

	A feldolgozás során a parizerbe és a szafaládéba gyakran csak a selejt húsáru, állati kötőszövetek, bőrke kerül.

A feldolgozás során a parizerbe és a szafaládéba gyakran csak a selejt húsáru, állati kötőszövetek, bőrke kerül.

Dia

	A ketchupba jellemzően a másra már alkalmatlan paradicsomok kerülnek. Emellett tartalmazhat: guargumit, állománymódosítót, tartósítószert.

A ketchupba jellemzően a másra már alkalmatlan paradicsomok kerülnek. Emellett tartalmazhat: guargumit, állománymódosítót, tartósítószert.

Dia


                        	Az energiaitalok rendszerint sok mesterséges aromát és színezőanyagot tartalmaznak. Önmagukban sem egészségesek, alkohollal keverve azonban veszélyesek is lehetnek.

Az energiaitalok rendszerint sok mesterséges aromát és színezőanyagot tartalmaznak. Önmagukban sem egészségesek, alkohollal keverve azonban veszélyesek is lehetnek.

Dia


                        	Hasonlóan a parizerhez, a virsli is javarészt nyesedéksertéshúsból készül.

Hasonlóan a parizerhez, a virsli is javarészt nyesedéksertéshúsból készül.

Dia

	A gumicukorban jellemzően nem sok természetes anyag van. Nevezhetnénk az élelmiszeripar remekének is - számos színezéket, aromát tartalmaz.

A gumicukorban jellemzően nem sok természetes anyag van. Nevezhetnénk az élelmiszeripar remekének is - számos színezéket, aromát tartalmaz.

Dia


                        	A szénsavas üdítőitalok szén-dioxidot, gyakran sok cukrot, állományjavítót és mesterséges aromákat tartalmaznak.

A szénsavas üdítőitalok szén-dioxidot, gyakran sok cukrot, állományjavítót és mesterséges aromákat tartalmaznak.

Blog.hu ajánló
Szerző: Kerekes Flóra
Fotó: