Képeken a 8 legegészségesebb étel, amiről valaha hallottunk

Sorra vettük azokat az élelmiszereket, melyeket érdemes minden nap fogyasztanod.

Dia

	A fekete áfonya nem csupán C-vitaminban gazdag, de telis-tele van antocianidokkal. Ezek a növényi festékanyagok hatékony semlegesítik a káros szabadgyököket. Korábbi cikkünkben bővebben olvashatsz az áfonyáról!

A fekete áfonya nem csupán C-vitaminban gazdag, de telis-tele van antocianidokkal. Ezek a növényi festékanyagok hatékony semlegesítik a káros szabadgyököket. Korábbi cikkünkben bővebben olvashatsz az áfonyáról!

Dia


                        	A brokkoliban lévő szulforafán és indo-3-karbinol molekulák hatásosan lépnek fel a daganatos betegségekkel szemben. Emellett a kiegyensúlyozott emésztéshez is jól jön a brokkolifogyasztás.

A brokkoliban lévő szulforafán és indo-3-karbinol molekulák hatásosan lépnek fel a daganatos betegségekkel szemben. Emellett a kiegyensúlyozott emésztéshez is jól jön a brokkolifogyasztás.

Dia

	A dió és más olajos magvak rendszeres fogyasztásával csökkentheted a koleszterinszinted. A szívvédő és karcsúsító hatás mellett azonban omega-3 zsírsavakban is gazdag a dió.

A dió és más olajos magvak rendszeres fogyasztásával csökkentheted a koleszterinszinted. A szívvédő és karcsúsító hatás mellett azonban omega-3 zsírsavakban is gazdag a dió.

Dia

	A fokhagyma amellett, hogy antibakteriális hatású, fogyasztása bizonyos fokú védelmet nyújt a gyomorfekéllyel és a rákkal szemben, valamint védi az érrendszert. Korábbi cikkünkben bővebben olvashatsz róla.

A fokhagyma amellett, hogy antibakteriális hatású, fogyasztása bizonyos fokú védelmet nyújt a gyomorfekéllyel és a rákkal szemben, valamint védi az érrendszert. Korábbi cikkünkben bővebben olvashatsz róla.

Dia

	A paradicsom nem csupán finom, de segíti az emésztést, likopintartalmának köszönhetően pedig rákellenes és szívvédő hatású is. Olvass többet róla!

A paradicsom nem csupán finom, de segíti az emésztést, likopintartalmának köszönhetően pedig rákellenes és szívvédő hatású is. Olvass többet róla!

Dia


                        	A jó minőségű étcsokoládéban lévő polifenolok a szervezetben természetes antioxidánsként működve csökkentik a szabadgyökök károsító hatásait. Íme, egy kutatás a témában!

A jó minőségű étcsokoládéban lévő polifenolok a szervezetben természetes antioxidánsként működve csökkentik a szabadgyökök károsító hatásait. Íme, egy kutatás a témában!

Dia

	A teljes kiőrlésű gabonafélék elengedhetetlenek az emésztőrendszer megfelelő működéséhez, segítik a salakanyagok és a mérgek távozását a szervezetből. Korábbi cikkünkben bővebben olvashatsz a témáról.

A teljes kiőrlésű gabonafélék elengedhetetlenek az emésztőrendszer megfelelő működéséhez, segítik a salakanyagok és a mérgek távozását a szervezetből. Korábbi cikkünkben bővebben olvashatsz a témáról.

Dia

	A tengeri halak rendszeres fogyasztása segít megelőzni a keringési rendellenességek kialakulását, rendkívül gazdagok az agyműködést serkentő omega-3 zsírsavakban.

A tengeri halak rendszeres fogyasztása segít megelőzni a keringési rendellenességek kialakulását, rendkívül gazdagok az agyműködést serkentő omega-3 zsírsavakban.

Ezt is szeretjük
Fotó: