Képek! 6 ártalmatlan E-szám az élelmiszerekben
Amitől nem kell megijedned
Nem minden adalékanyag szintetikus, ismerd meg a természeteseket!

Dia

	A betanin - E162 - legismertebb forrása a cékla. Az élelmiszeriparban gabonapelyhek, gyümölcsjoghurtok, fagylaltok, színezésére használják.

A betanin - E162 - legismertebb forrása a cékla. Az élelmiszeriparban gabonapelyhek, gyümölcsjoghurtok, fagylaltok, színezésére használják.

Dia

	A lecitin - E322 - számos élelmiszerben - például margarinban, vajban, csokoládéban - megtalálható természetes vegyület. Származhat többek között szójababból vagy napraforgómagból.

A lecitin - E322 - számos élelmiszerben - például margarinban, vajban, csokoládéban - megtalálható természetes vegyület. Származhat többek között szójababból vagy napraforgómagból.

Dia


                        	Az aszkorbinsav - E300 - természetes forrásai a gyümölcsök, például a citrusfélék. A C-vitaminnal azonos molekulát gyümölcslevek, nektárok, gyümölcskonzervek előállítása során használják.

Az aszkorbinsav - E300 - természetes forrásai a gyümölcsök, például a citrusfélék. A C-vitaminnal azonos molekulát gyümölcslevek, nektárok, gyümölcskonzervek előállítása során használják.

Dia


                        	A céklakivonat - E162 - tésztafélék vagy cukorkák színezésére alkalmas, a rózsaszíntől egészen a bíbor mély árnyalatáig.

A céklakivonat - E162 - tésztafélék vagy cukorkák színezésére alkalmas, a rózsaszíntől egészen a bíbor mély árnyalatáig.

Dia

	Az alma pektint - E440-et - tartalmaz, amelyet az élelmiszeripar lekvárok és egyéb termékek zselésítő anyagaként használ fel.

Az alma pektint - E440-et - tartalmaz, amelyet az élelmiszeripar lekvárok és egyéb termékek zselésítő anyagaként használ fel.

Dia

	Bár a chips alapvetően nem számít egészséges tápláléknak, a zacskó hátoldalán látott E100-as adalékanyagtól nem kell megijedned - ez ugyanis a kurkuma.

Bár a chips alapvetően nem számít egészséges tápláléknak, a zacskó hátoldalán látott E100-as adalékanyagtól nem kell megijedned - ez ugyanis a kurkuma.

Blog.hu ajánló
Szerző: Horváth Eszter
Fotó: