Szívroham és cukorbetegség ellen

Egyszerű és olcsó módszer

Miért egészségesebbek a sok halat fogyasztó népek? Miért kevesebb a szívroham az eszkimóknál?

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A halolajról már elég régóta hallani orvosok, kutatók és gyógyszerészek körében. Ahogy telnek az évek, egyre többüket foglalkoztatja az a kérdés, hogy vajon valóban annyira hasznos-e a halolaj az egészség megőrzésének szempontjából, mint amennyire az valamilyen úton-módon a köztudatban él?

Honnan indult a halolaj térhódítása?

Az Északi sarkon élő eszkimók között, akik állandóan halat és halolajat esznek, a kutatók még sohasem találkoztak gyulladásos bélbetegséggel vagy gyomorfekéllyel. Annak ellenére, hogy táplálkozásuk viszonylag szegényes és egyoldalú. Ez volt az első olyan felfedezés, mely a világ figyelmét az eszkimók által oly szívesen fogyasztott halolaj fontosságára irányította.

A következő átfogó felmérés mentén, mely a japánok körében a cukorbetegség előfordulásának számát vizsgálta, az eredmény láttán felmerült egy kérdés: miért kevesebb a japánok közt a cukorbetegség, mint máshol a világon?

A kutatók idővel a két kérdést összekapcsolták, és további vizsgálódásaik eredményeivel is kibővítve a világegészségügy elé tárták: miért kevesebb a cukorbetegség, az egyes gyulladásos betegségek, az egyes daganatos betegségek, a szívroham, az allergiák és a szív- és érrendszeri megbetegedések száma az eszkimók és a japánok között? A válasz a halolaj.

Miért a halolaj?

Az étkezés során elfogyasztott zsírok két részre bomlanak a szervezeten belül. Az egyik a telített zsírsav, a másik a telítetlen zsírsav. A legnagyobb különbség közöttük az, hogy amíg a telített zsírsavak főként a test energiáját hivatottak biztosítani, addig a telítetlen zsírsavaknak számos nélkülözhetetlen egészségügyi hatásuk van. A telítetlen zsírsavak nagy részét a szervezet nem képes önmaga előállítani, ezért mesterségesen - élelmiszerekkel vagy táplálék-kiegészítőkkel - kell pótolnunk.

És itt kerül képbe a halolaj. A hidegtengeri halak húsában, de főként olajában rengeteg az Omega3 zsírsav, mely többszörösen telítetlen zsírsav. Így tehát minél több halolaj kerül a szervezetbe, annál több telítetlen zsírsavat biztosítasz az egészségednek.

Mire jó az Omega3 zsírsav?

Nagyon erős gyulladáscsökkentő hatása van, ezért minden olyan betegségre eredményesen alkalmazható, melynek alapja gyulladás.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

  • Terhesség idején fogyasztva segíti a magzat fejlődését, és csökkenti a koraszülés esélyét.
  • Csecsemőknél alkalmazva javítja a látást és a szellemi fejlődést.
  • Nem csak gyulladáscsökkentő, de vérzésgátló hatása is van.
  • Szabályozza a vér koleszterinszintjét.
  • Segít a szívroham megelőzésében, és csökkenti az érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét.
  • Tágítja az artériák falait, ezáltal segíti a vér áramlását, és csökkenti a vérnyomást.
  • Enyhíti a reumás betegségek tüneteit, és javítja az időskori látásgyengeséget.

Hogyan fogyaszd?

A halolajat ma már kapszulák formájában is lehet kapni, melyek táplálék-kiegészítőként fogyaszthatók. Hatásuk azonban messze elmarad a valódi nyers halolajéval vagy a friss hidegtengeri halhúséval szemben, ezért megéri inkább - akár ritkábban is, de - friss halat fogyasztani.

OLVASD EL EZT IS!

csipkes felso  nagy
  • gyógynövény
  • tünetek és betegségek

Hasi görcsök, puffadás, székrekedés

Ezt is szeretjük