Szívroham és cukorbetegség ellen

Egyszerű és olcsó módszer

Miért egészségesebbek a sok halat fogyasztó népek? Miért kevesebb a szívroham az eszkimóknál?

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A halolajról már elég régóta hallani orvosok, kutatók és gyógyszerészek körében. Ahogy telnek az évek, egyre többüket foglalkoztatja az a kérdés, hogy vajon valóban annyira hasznos-e a halolaj az egészség megőrzésének szempontjából, mint amennyire az valamilyen úton-módon a köztudatban él?

Honnan indult a halolaj térhódítása?

Az Északi sarkon élő eszkimók között, akik állandóan halat és halolajat esznek, a kutatók még sohasem találkoztak gyulladásos bélbetegséggel vagy gyomorfekéllyel. Annak ellenére, hogy táplálkozásuk viszonylag szegényes és egyoldalú. Ez volt az első olyan felfedezés, mely a világ figyelmét az eszkimók által oly szívesen fogyasztott halolaj fontosságára irányította.

A következő átfogó felmérés mentén, mely a japánok körében a cukorbetegség előfordulásának számát vizsgálta, az eredmény láttán felmerült egy kérdés: miért kevesebb a japánok közt a cukorbetegség, mint máshol a világon?

A kutatók idővel a két kérdést összekapcsolták, és további vizsgálódásaik eredményeivel is kibővítve a világegészségügy elé tárták: miért kevesebb a cukorbetegség, az egyes gyulladásos betegségek, az egyes daganatos betegségek, a szívroham, az allergiák és a szív- és érrendszeri megbetegedések száma az eszkimók és a japánok között? A válasz a halolaj.

Miért a halolaj?

Az étkezés során elfogyasztott zsírok két részre bomlanak a szervezeten belül. Az egyik a telített zsírsav, a másik a telítetlen zsírsav. A legnagyobb különbség közöttük az, hogy amíg a telített zsírsavak főként a test energiáját hivatottak biztosítani, addig a telítetlen zsírsavaknak számos nélkülözhetetlen egészségügyi hatásuk van. A telítetlen zsírsavak nagy részét a szervezet nem képes önmaga előállítani, ezért mesterségesen - élelmiszerekkel vagy táplálék-kiegészítőkkel - kell pótolnunk.

És itt kerül képbe a halolaj. A hidegtengeri halak húsában, de főként olajában rengeteg az Omega3 zsírsav, mely többszörösen telítetlen zsírsav. Így tehát minél több halolaj kerül a szervezetbe, annál több telítetlen zsírsavat biztosítasz az egészségednek.

Mire jó az Omega3 zsírsav?

Nagyon erős gyulladáscsökkentő hatása van, ezért minden olyan betegségre eredményesen alkalmazható, melynek alapja gyulladás.

  • Terhesség idején fogyasztva segíti a magzat fejlődését, és csökkenti a koraszülés esélyét.
  • Csecsemőknél alkalmazva javítja a látást és a szellemi fejlődést.
  • Nem csak gyulladáscsökkentő, de vérzésgátló hatása is van.
  • Szabályozza a vér koleszterinszintjét.
  • Segít a szívroham megelőzésében, és csökkenti az érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét.
  • Tágítja az artériák falait, ezáltal segíti a vér áramlását, és csökkenti a vérnyomást.
  • Enyhíti a reumás betegségek tüneteit, és javítja az időskori látásgyengeséget.

Hogyan fogyaszd?

A halolajat ma már kapszulák formájában is lehet kapni, melyek táplálék-kiegészítőként fogyaszthatók. Hatásuk azonban messze elmarad a valódi nyers halolajéval vagy a friss hidegtengeri halhúséval szemben, ezért megéri inkább - akár ritkábban is, de - friss halat fogyasztani.

OLVASD EL EZT IS!

csipkes felso  nagy
  • gyógynövény
  • tünetek és betegségek

Hasi görcsök, puffadás, székrekedés

Ezt is szeretjük